середа, 16 січня 2019 11:46

Взуття майбутнього: Nike представила "розумні" кросівки

Взуття майбутнього: Nike представила "розумні" кросівки
Nike представила розумні кросівки Adapt BB Фото: БезФормата

Компанія Nike презентувала Adapt BB. Це розумні кросівки з управлінням зі смартфона й автоматичною шнурівкою.

Модель уже можна попередньо замовити на офіційному сайті Nike. Вартість пари становить $350, повідомляє Новое время .

Дизайнери Nike придумали функцію автоматичної шнурівки для фільму "Назад у майбутнє, частина 2" понад 30 років тому. Модель HyperAdapt 1.0, яку випустили наприкінці 2016-го, була першим комерційним взуттям, яке шнурувалося саме. Воно коштувало $ 720 за пару і було більше доказом концепції, ніж справжніми кросівками.

Баскетбольні кросівки Nike Adapt BB - це перше масове впровадження системи Fit Adapt, яка самостійно зашнуровує кросівки. Це перший погляд на інтегровану екосистему розумного взуття, яка заряджається за допомогою бездротової мережі, запам'ятовує переваги й аналізує спортивні результати.

Механізм затягування адаптується під зміни ноги від тривалих тренувань і може автоматично послаблювати або посилювати тиск для більш комфортних відчуттів у різні моменти гри. Щільність шнурівки також можна регулювати кнопками на кросівках або через додаток Nike Adapt на смартфоні.

Кросівки отримали акумулятор ємністю 505 мАг. За словами виробника, цього вистачає для 10 до 20 днів використання. Зарядити кросівки можна від фірмової бездротової зарядної станції стандарту Qi. Повний заряд досягається за 3 год.

Це більше взуття для професійних спортсменів і, можливо, деяких команд коледжів, які підтримуються Nike. Компанія зібрала 12 багатообіцяючих молодих зірок NBA і WNBA для того, щоб вони протестували Nike Adapt BB.

Але, оскільки технологія Adapt Fit підходить до інших видів спортивного і не тільки спортивного взуття, ціна знизиться. "Це не буде статичним продуктом", - говорить Майк МакКейб, віце-президент Nike з цифрових продуктів.

Дизайнер Тинкер Хетфілд вважає, що Adapt Fit відкривають світ кросівок для людей, у яких виникли проблеми з руками через вік, травми або з інших причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустили "розумні" кросівки

"У людей немає спритності у руках із різних причин. Але цю технологію можна адаптувати до більш старих продуктів, інших конструкцій. Це означає, що люди отримають цю технологію, навіть якщо вони не є видатними баскетболістами, а дійсно не можуть зав'язати власне взуття", - підкреслив Хетфілд.

2019-го компанія Nike випустить кросівки, які будуть зашнуровуватися автоматично. Вартість однієї пари складе $350.

Ідея створення навіяна фільмом "Назад у майбутнє 2" режисера Роберта Земекіса. Таке взуття носив головний герой кінострічки Марті Макфлай, повідомляє FINANCE.UA.

Зараз ви читаєте новину «Взуття майбутнього: Nike представила "розумні" кросівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути