четвер, 09 квітня 2020 10:19

Уперше провели відеорозмову між двома компаніями

Уперше провели відеорозмову між двома компаніями
Перший відеотелефон, створений Шубертом. Фото: Wikipedia

9 квітня 1930 року у Нью-Йорку вперше показали, як працює відеотелефон. У демонстрації взяли участь офіси компаній Bell Laboratories і AT&T.

Про можливість існування відеотелефона замислилися вже через два роки після запатентування телефона. У одному з періодичних журналів 1878 року з'явилася концепція відеотелефона з широким екраном, який передавав світло і звук. Пристрій назвали телефоноскопом, авторство приписали Томасу Едісону.

З того часу кілька компаній по всьому світу працювали над створенням телефона, який би мав відеоекран. До 1930 року вдавалося створити прототипи, які джавали змогу лише бачити співрозмовника, але не чути. І лише 9 квітня 1930 року вдалося вперше провести двосторонню відеорозмову, яка нагадувала сучасний відеозв'язок.

Проте до створення комерційного варіанта відеотелефона було далеко. Лише 1936 року в Німеччині винахідник Георг Шуберт створив перший у світі публічний відеотелефон з екраном 8 дюймів. Проте 1940 року розробку закрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook розробив додаток для пар

Через Другу світову війну розробки відеотелефонів відклали. І лише у 1950-х до цієї ідеї повернулася компанія AT&T, США. Компанія створила пристрій під назвою Picturephone, який презентувала вже 1960 року.

Перше публічне використання відеотелефонів відбулося 1964 року, коли AT&T встановили перші відеотелефони Picturephone Mod I у Нью-Йорку, Вашингтоні та Чикаго.

Відеотелефони на сьогодні стали частинами ноутбуків з веб-камерами та смартфонів. Вони забезпечують можливість віддаленим співрозмовникам чути і бачити одне одного в реальному часі.

Зараз ви читаєте новину «Уперше провели відеорозмову між двома компаніями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути