четвер, 08 листопада 2018 11:00

В Україні запустили Mobile ID. Поки тільки в Харкові

В Україні запустили Mobile ID. Поки тільки в Харкові
Офіційний старт впровадження технології Mobile ID презентував Офіс реформ Харкова спільно з компанією Vodafone. Фото: Уніан

Першим майданчиком, де запрацювала система електронної ідентифікації особистості Mobile ID, став Портал електронних сервісів міста Харкова, де харків'яни можуть в режимі онлайн отримати довідку про склад сім'ї, довідку про реєстрацію місця проживання, а також замовити виготовлення технічного паспорта БТІ.

Mobile ID або мобільний паспорт - це інноваційна технологія, яка дозволяє здійснювати електронну ідентифікацію особистості. У перспективі, Mobile ID може застосовуватися всюди, де сьогодні потрібно пред'явити паспорт. Особисті дані і цифровий підпис людини записуються на SIM-карту, тому систему можна використовувати замість паспорта та ідентифікаційного коду.

Заступник гендиректора "Vodafone Україна" Сергій Скрипніков повідомив, що Mobile ID поки впроваджений тільки в Харкові.

"Ми готові надавати цю послугу на всій території України, в будь-якому місті. Але там повинен бути попит, повинні бути адаптовані електронні сервіси. В Харкові такий попит є, і є можливості, щоб все це реалізувати", - зазначив представник компанії.

Як розповів координатор Офісу реформ Харкова Олег Дробот, це один з перших проектів, реалізованих містом в партнерстві з Vodafone. У перспективі - понад 30 проектів з впровадження електронних технологій в усі сфери життєдіяльності міста, такі як smart-транспорт, smart-energy, безпечне місто, екологія, утилізація сміття, електронне управління містом і туризм.

Нагадаємо, компанія Vodafone, проаналізувавши діяльність міських рад України, обрала Харків для реалізації своєї програми Харків-smart city. Відповідний меморандум про співпрацю офіційно підписали гендиректор Vodafone Україна Ольга Устинова і мер Харкова Геннадій Кернес.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запустили Mobile ID. Поки тільки в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути