Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 04:53

В Україні безкоштовно будуть навчати керувати безпілотниками

В Україні безкоштовно будуть навчати керувати безпілотниками
В Україні навчатимуть керувати безпілотниками. Фото: Комерсант

У квітні в Україні стартує пілотний проект - підготовка операторів по управлінню і експлуатації безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Навчати майбутніх операторів будуть фахівці одного з найбільших підприємств сфери безпілотних технологій України - компанії DroneUA.

Це спільна програма Міністерства соціальної політики України, Державної служби зайнятості, Професійної спілки безпілотної журналістики, Асоціації ветеранів АТО і Ради підприємців при Кабінеті міністрів України, пише AgroPortal.

Перший пілотний проект для навчання перших 100 фахівців буде реалізований в Києві на базі Служби зайнятості Києво-Святошинського району. У разі успішності реалізації проекту він буде поширений на кілька інших регіонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Персональний транспорт майбутнього: 7 варіантів

"Ми не прагнемо підготувати 100 фахівців, які будуть шукати собі роботу, ми готуємо 100 робочих місць в абсолютно новій професії - оператор дрона, для цього виділяється фінансування за рахунок бюджету Служби зайнятості за результатами успішно захищених бізнес-планів, - розповідає співзасновник DroneUA, глава профспілки безпілотної журналістики Валерій Яковенко. - Це не просто навчальна програма, а можливість запуску бізнесу, адже програмою передбачається не тільки отримання знань, а й купівля дорогого устаткування для пілота за рахунок державного бюджету ".

Американці розробили безпілотні апарати, які можуть рухатися в густому лісі або в міській забудові на високій швидкості без ризику врізатися у що-небудь.

Зараз ви читаєте новину «В Україні безкоштовно будуть навчати керувати безпілотниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути