понеділок, 15 січня 2018 06:50

В США зробили рюкзак, за допомогою якого можна літати

В США зробили рюкзак, за допомогою якого можна літати
На рюкзаку можна літати. Фото: FurFur

Американська компанія JetPack Aviation представила нову модель реактивного ранця під назвою JB11.

На відміну від попередньої версії, новий ранець може розганятися до 320 кілометрів на годину. Компанія продемонструвала прототип на виставці CES 2018, пише Хроніка.інфо.

Реактивні ранці розробляються ентузіастами і створюються в одиничних екземплярах. Але в останні роки їх серійне виробництво анонсували відразу кілька компаній, зокрема, JetPack Aviation, яка створила вже кілька моделей. У 2015 році вона показала ранець JB-9, який за рахунок двох турбореактивних двигунів може розганятися до 160 кілометрів на годину, а також модель JB-10, яка має таку ж максимальну швидкість, але може знаходитися в повітрі довше попередньої модифікації - більше 10 хвилин .

На виставці CES 2018 компанія показала нову модель JB-11, яка помітно відрізняється від попередніх по конструкції і характеристиках. У новій версії встановлено не два, а шість турбореактивних двигунів. За рахунок цього значно збільшилася максимальна швидкість реактивного ранця. Творці заявляють, що JB-11 може розганятися до 320 кілометрів на годину.

Максимальна висота польоту становить близько 4,5 кілометрів, а тривалість польоту на одному заправленні палива складає 12 хвилин, за які пілот може пролетіти понад 30 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили унікальні шпигунські черевики

Крім JetPack Aviation схожий апарат випускає новозеландська компанія Martin Aircraft. Правда, незважаючи на те, що в ньому пілот також знаходиться у вертикальному положенні, формально він не є реактивним рюкзаком, тому що в якості рушія використовуються гвинти, а не реактивні або турбореактивні двигуни. Про закупівлю таких апаратів вже оголосила служба цивільної оборони Дубая, яка буде використовувати їх при пожежах в висотних будівлях, доступ до яких може бути затруднений.

Зараз ви читаєте новину «В США зробили рюкзак, за допомогою якого можна літати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути