Вчені Північної Кореї заявили про створення алкогольного напою Koryo Liquor, який не викликає похмілля. Його отримали на основі женьшеню, а цукор в ньому замінено на обпеченмй клейкий рис. Про це повідомляє американське видання NK News.
Міцність напою становить 30-40 градусів. На думку північнокорейських поціновувачів алкоголю, лікер володіє м'яким смаком, а вміст в обпеченому клейкому рисі амінокислот, вітамінів і мінеральних сполук сприяють розщепленню жиру.
Вперше про Koryo Liquor повідомило державне видання The Pyongyang Times. У серпні минулого року про роботах північнокорейських учених по створенню беспохмельного напою також розповідало Центральне телеграфне агентство Кореї.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в 2012 році Південна Корея стала найбільш питущою країною в Азії. Ця обставина, на думку NK News, Пхеньян міг використовувати для просування свого товару у південного сусіда.
Нагадаємо, роботи залишать 5 мільйонів осіб без роботи.
Коментарі
1