пʼятниця, 31 березня 2017 20:23

Унікальний український літак підняли у повітря
19

Ан-132Д пройшов успішне випробування
Фото: Сергій Старостенко
Ан-132Д пройшов успішне випробування
Ан-132Д пройшов успішне випробування
Ан-132Д пройшов успішне випробування
Ан-132Д пройшов успішне випробування

Перший запуск багатоцільового літака Ан-132Д здійснили сьогодні із аеродрому "Святошин" у Києві. Після годинного перебування у повітрі він приземлився на льотно-випробувальній базі ДП "Антонов" у Гостомелі під Києвом. Літак розробили і виготовили протягом 1,5 року. Над ним працювали колективи української компанії "Антонов" та "Taqnia Aeronautics Compani" з Саудівської Аравії.

"Як льотчик із великим стажем, можу впевнено сказати, що цей літак показав себе чудово. У польоті ми перевірили його аеродинамічні характеристики. Протягом наступних кількох тижнів випробування продовжаться. Дуже сподобався потужний двигун. Це сучасна складова, яка допоможе продавати його по всьому світі. Сьогодні великий день і я радий, що співпраця з українцями дає такі результати", - розповів кореспонденту Gazeta.ua льотчик-випробувач Мохаммед Аяш із Саудівської Аравії. Разом з ним літаком керували командир Віктор Гончаров, другий пілот Богдан Загорулько та інженер льотних випробувань Володимир Нестеренко. Всі нагороджені пам'ятними відзнаками.

Ан-123Д — багатофункціональний літак, який може виконувати різноманітні місії — десантування особового складу і вантажів, виконувати роботу заправника, радіоелектронні завдання, гасити пожежі, розганяти хмари, транспортування хворих із важкодоступних місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотний літак пробув на орбіті рекордну кількість днів

"Нам вдалося створити літак, який може летіти втричі далі від аналогів із вантажем 6 тон. Має більш потужні канадські двигуни. Літак дуже витривалий. Може здійснювати посадку на пересічну місцевість — пісок, болото. Не потребує ніякого аеродромного обладнання. Трап відкрили і люди потрапляють до літака. Так само для вантажів — достатньо лише відкрити рампу", - каже президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба.

Ан-132Д - перший український літак без російських деталей. На роботу над літаком пішло 2 роки. ДП "Антонов" підписав угоди з Саудівською Аравією щодо постачання літаків з 2017 року.

Ан-132Д може розвивати крейсерську швидкість 500 км/год і максимальну висоту крейсерського польоту 9 км. Вантажопідйомність - 9,2 т, довжина - 24,5 м, висота - 8,8 м, розмах крил - 29,2 м.

31 березня, в 12:57 літак-демонстратор Ан-132Д вперше злетів з аеродрому "Святошине".

Зараз ви читаєте новину «Унікальний український літак підняли у повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути