Ексклюзиви
неділя, 31 грудня 2017 07:02

Унікальні роботи, розблокування iPhone X та телепортація: перемоги у техніці 2017 року

Традиційно у останні дні грудня, для того, щоб іти у Новий рік з гарними думками варто перераховувати досягнення та хороші події, які стались протягом року, що минає.

Gazeta.ua пропонує згадати перемоги року у техніці.

1. 8 листопада 2017 року о 03:42:31 з космодрому Куру у Французькій Гвіані відбувся успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega, з українським двигуном. Маршовий двигун РД-843 4-го ступеня ракети Vega розроблений в Україні КБ Південне ім. М.К. Янгеля і виготовлений ДП ВО Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова.

2. 31 серпня прототип капсули Ілона Маска зміг розігнатися до позначки в 323,5 км/год на ділянці Hyperloop протяжністю всього в 1,28 км. Hyperloop повинні стати капсулами, які здатні розганятися до швидкості 800-1200 км/год. Ідею розробки нової транспортної системи Hyperloop запропонував голова компанії Tesla Ілон Маск ще в 2013 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 найбільших провалів у техніці 2017 року

Автор: Pocket-lint
  Hyperloop - концепція Ілона Маска, п'ятий вид транспорту після поїзда, літака, автомобіля і корабля.
Hyperloop - концепція Ілона Маска, п'ятий вид транспорту після поїзда, літака, автомобіля і корабля.

3. 21 вересня у Китаї робот-стоматолог успішно провів операцію на людині з імплантування двох зубів. Він встановив пацієнтці два попередньо роздрукованих на 3D-принтері імплантати замість втрачених зубів. При цьому похибка установки склала всього 0,2-0,3 мм, що відповідає стандартам надання медичної допомоги в Китаї. Операція тривала близько години і закінчилася успішно.

Автор: Ultimate Geek News
  Розроблений в Китаї робот-стоматолог вперше прооперував пацієнта без участі лікарів
Розроблений в Китаї робот-стоматолог вперше прооперував пацієнта без участі лікарів

4. Науковці з Китаю вперше здійснили безпечну пряму квантову телепортацію інформації на відстань 500 м. Для цього використали оптоволоконний кабель, довжиною 2 км. Телепортація заснована на феномені квантової заплутаності, коли два об'єкти - фотони - мають однакові хвильові функції. Процес передачі квантової інформації включає в себе розподіл квантових ключів коду, обмін квантовими шифрами, пряму передачу інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2018 році смартфони отримають нову корисну революційну функцію

5. Львівський електробус Електрон Е19101 проїхав більше 300 км без підзарядки. Самотужки добрався в Кам'янець-Подільський, для участі в форумі екологічного транспорту.

6. 10-річний Аммар Малик з США зміг розблокувати iPhone X своєї матері за допомогою технології Face ID. Ґаджет сприйняв обличчя хлопця за обличчя його матері — власниці iPhone.

7. 13 листопада японська компанія FutureModel випустила смартфон NichePhone-S, розміри якого такі ж, як кредитна картка. Вага пристрою - 38 г.

Автор: Gagadget
  На відміну від більшості випускаються в Японії смартфонів, NichePhone-S не володіє ні водонепроникністю, ні захистом від пилу.
На відміну від більшості випускаються в Японії смартфонів, NichePhone-S не володіє ні водонепроникністю, ні захистом від пилу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш ненадійні паролі 2017 року

8. Поява соціального ресурсу "ЄСВОЄ" повідомили 12 вересня. Після закриття Ukrainians, яка мала стати альтернативою закритого "ВКонтакте", його ідейні розробники активно взялися допрацьовувати новий проект.

9. 31 липня 17-річний Руслан Коптєв з Кропивницького розробив робота Riveroni. Він збиратиме сміття на поверхні річок. Перший успішний запуск робота відбувся в річку Інгул.

Зараз ви читаєте новину «Унікальні роботи, розблокування iPhone X та телепортація: перемоги у техніці 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути