понеділок, 25 лютого 2019 09:21

Унікальна Nokia: представили смартфон з п'ятьма камерами

Унікальна Nokia: представили смартфон з п'ятьма камерами
Юхо Сарвікас, директор по продуктах HMD Global, представив новий смартфон. Фото: EPA

Компанія HMD Global представила смартфон Nokia 9 PureView із п'яти камер. Унікальна система дозволяє знімати одночасно з усіх п'яти у режимі HDR.

У смартфоні є два кольорових сенсори і три монохромних датчики. Вони працюють одночасно, чим забезпечують глибину різкості і деталізації зображення. П'ять цих оптичних лінз охоплюють у десять разів більше світла, ніж один сенсор кольорів аналогічного типу.

Смартфон Nokia 9 PureView може зберігати фото в форматі RAW "DNG" і дозволяє редагувати їх безпосередньо на телефоні. Новинка знімає фото в HDR-режимі з роздільною здатністю в 12 МП. Для управління новою системою використовується чіп Light Lux Capacitor від творців камери Light L16. Nokia 9 PureView зберігає детальну інформацію про глибину кадру з 1200 рівнями в радіусі 40 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Galaxy Fold: Samsung зробив революцію у світі смартфонів. Вже відома ціна складного гаджета

Смартфон має 5.99-дюймовий дисплей P-OLED з роздільною здатністю 2880x1440 пікселів. В екран вбудований сканер відбитків пальців. У продажі з'явиться версія з 6 ГБ оперативної і 128 ГБ вбудованої пам'яті без можливості розширення.

Корпус з металевою рамкою захищений від пилу і води за стандартом IP67, задня панель - це зігнуте скло Gorilla Glass 5. Акумулятор ємністю 3320 мАг. Nokia 9 PureView оцінили приблизно в $ 700, випускається за програмою Android One.

"Користувачі будуть отримувати регулярні оновлення операційної системи протягом двох років і три роки щомісячних оновлень системи безпеки - все це гарантує актуальність смартфонів Nokia", - сказав Пекка Рантала, директор по маркетингу HMD Global.

Компанія Avenir Telecom випустила смартфон Energize з найбільшою батареєю в світі ємністю 18000 мАг. Такий акумулятор забезпечує заряд смартфону на 50 днів автономної роботи.

Зараз ви читаєте новину «Унікальна Nokia: представили смартфон з п'ятьма камерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути