вівторок, 09 травня 2017 23:50

Українці створили додаток, який прокладає екскурсійні маршрути

Українці створили додаток, який прокладає екскурсійні маршрути
Створений додаток, який прокладає ексурсійні маршрути. Фото: Цікавий Київ

В Україні створили мобільний додаток, який сам складає екскурсійні маршрути. Для цього користувач має вказати, скільки в нього є вільного часу та що його цікавить.

Першими містами, де будуть створені екскурсії-квести, стануть Київ та Львів. Додаток дозволить користувачам долучитись до створення власних маршрутів та квестів. Також передбачаються знижки в кафе, сувенірних крамничках і музеях, - повідомляє The Village.

WalQlike — мобільний додаток з екскурсіями-іграми. Користувач вводить назву міста, кількість людей, свої інтереси та кількість вільного часу. А програма розробляє маршрут. Для того, щоб дістатись від одного пункту до іншого, треба виконати певні завдання, наприклад порахувати фігурки котів чи відгадати загадку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 маловідомих місць для відпочинку

Оглядова екскурсія, як правило, багатотемна, з використанням історичного та сучасного матеріалу. Будується на демонстрації різноманітних об'єктів — пам'яток історії та культури, будівель та споруд, природних об'єктів, місць знаменитих подій, елементів благоустрою міста, промислових та сільськогосподарських виробництв тощо. В оглядових екскурсіях події висвітлюються широко планово. Що дає загальне уявлення про місто, край, область, державу в цілому.

Тематичні екскурсії діляться на історичні (історико-краєзнавчі), археологічні, етнографічні, воєнно-історичні, історико-біографічні, екскурсії до історичних музеїв, промислові, природничі та екологічні, мистецтвознавчі, літературні, архітектурно-містобудівні.

Навчальні екскурсії розглядаються як форма навчальної роботи для різноманітних груп екскурсантів (екскурсія-консультація, екскурсія-демонстрування, екскурсія-урок, наукова екскурсія для спеціальної аудиторії).

Зараз ви читаєте новину «Українці створили додаток, який прокладає екскурсійні маршрути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути