пʼятниця, 31 серпня 2012 09:40

У пустелі Невади триває знаменитий фестиваль Burning Man
15

Фестиваль традиційно розпочинається у останній понеділок серпня
Фото: Фото: Reuters
Їздити тут можна лише на автомобілях-трансформерах
Щоразу фестиваль на цілий тиждень заповнює пустелю інсталяціями

На знаменитий фестиваль Burning Man ("Палаюча людина") цього року приїхала рекордна кількість гостей - понад шістдесят тисяч осіб. З понеділка по суботу учасники і гості будуть демонструвати свої витвори мистецтва, костюми і навіть машини, які за традицією належить прикрашати і переробляти до неупізнаваності.

Весь тиждень працюватиме декілька танцполів. Як відзначає Gizmodo, Burning Man аж ніяк не "фестиваль для хіпі", на ньому насамперед демонструються останні досягнення науки і техніки, фестиваль має також і екологічний підтекст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриття "Джаз Коктебелю": люди без трусів та "Ляпіс Трубєцкой"

Burning Man проводиться вже у 26-те. За традицією фестиваль розпочався в нуль годин і одну хвилину останнього понеділка серпня, а кульмінація очікується 1 вересня, коли наприкінці заходу будуть спалювати величезне дерев'яне опудало "Палаючої людини".

Початком фестивалю вважається зустріч у 1986 році на пляжі Сан-Франциско двадцяти людей, які вирішили потанцювати і повеселитися, а заразом і спалили майже триметрову дерев'яну статую. Пізніше один з організаторів веселощів, Ларрі Харві, назвав цей вчинок "актом радикального самовираження". Пізніше фестиваль переїхав в пустелю Блек-Рок у Неваді. За правилами Burning Man всі учасники та гості знаходяться на повному самозабезпеченні, включаючи місце для житла, воду і їжу. При цьому після того, як фестиваль закінчиться, від нього не повинно залишитися ніяких слідів і сміття.

Зараз ви читаєте новину «У пустелі Невади триває знаменитий фестиваль Burning Man». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути