пʼятниця, 04 березня 2016 15:31

ТОП-7 правил безпеки смартфонів на Аndroid

ТОП-7 правил безпеки смартфонів на Аndroid

Віруси для Аndroid удосконалюються щодня. Творці шкідливих програм збагачуються за рахунок користувачів. Про це каже Олег Сич, технічний директор "Zillya! Антивірус". Gazeta.ua пропонує переглянути, як захистити смартфон на Аndroid від небезпечних вірусів.

1. Завантажуйте програми тільки з офіційного майданчика Google Play

Всі інші джерела додатків можуть розповсюджувати заражене вірусами програмне забезпечення. Офіційний магазин Google надійно перевіряє програми на приналежність до шкідливих.

2. Завантажуйте програми від відомих розробників програм

Великі розробники програм для пристроїв, що працюють на операційній системі Аndroid, піклуються про свій авторитет. Вони ретельно стежать за тим, щоб під їхніми торговельними марками не пропонували небезпечні програми і самі роблять якісні додатки. Окрім того, вони тестують свої продукти перед релізом, що значно поліпшує їх якість.

3. Якщо додаток запитує надто багато прав доступу - це привід задуматися, чи потрібно воно вам

Наприклад, якщо секундомір вимагає доступ до читання ваших повідомлень та можливість здійснювати дзвінки, це має насторожити. Програма, ймовірно, містить шкідливий додаток, який може вкрасти особисті дані, маскуючись під простий додаток.

4. Не встановлюйте додатки, які пропонують за посиланням в смс або ммс

Встановлення додатків, переходячи за посиланнями, що приходять в повідомленнях або email - найімовірніший шлях завантажити собі замість корисної програми вірус. Це може бути, наприклад, банківський троян. Він викраде дані банківського акаунту і передасть їх зловмисникам, які знімуть з нього всі гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати бюджетний смартфон

5. Скачувати додаток чи ні - вирішуйте після вивчення відгуків

Ставтесь до встановлення додатків, як до купівлі побутової техніки чи ґаджетів. Завжди читайте відгуки користувачів, що вже скористалися цією програмою. По-перше, ви дізнаєтеся всі недоліки та переваги додатку. По-друге, зможете зрозуміти, чи не несе він у собі шкідливих функцій, адже це одразу прокоментують у відгуках.

6. Не забувайте про функцію перевірки надійності додатків Google Play

Google піклується про своїх користувачів. Саме для їхньої безпеки створено спеціальну функцію, що дозволяє додатково сканувати додатки до і після встановлення на пристрій, блокуючи виявлені загрози. Ніколи не завадить перестрахуватися зайвий раз.

7. Завжди користуйтеся антивірусами для Android смартфонів і планшетів

Спеціалізовані програми - антивіруси - є надійним захистом від шкідливих програм не тільки на персональний комп'ютер, але й на смартфонах та планшетах. Вони значно підсилюють безпеку ґаджета та блокують 99 відсотків шкідливих програм. Плюс до того антивіруси часто мають додаткові модулі, наприклад, прискорення роботи, чистка від застарілих файлів тощо.

Нагадаємо, 5 порад, як обрати безпечні і якісні навушники.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-7 правил безпеки смартфонів на Аndroid». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути