понеділок, 07 грудня 2015 12:17

ТОП-5 текстових онлайн-редакторів

ТОП-5 текстових онлайн-редакторів

Щоб писати і редагувати тексти, не обов'язково користуватися звичними для нас Microsoft Word або Google Docs. Для цього є прості онлайн-редактори з мінімальним набором функцій. Найефективніше їх використовувати для заміток і коротких текстів. Нижче пропонуємо перешлянути п'ять найбільш зручних з них.

1. Notepad
Це найпростіший текстовий редактор, який можна знайти онлайн. Це аналог звичного для всіх Блокнота, який є у Windows. Перевагою редактора, є те що, для кожного запису у ньому генерується унікальне посилання. Запам'ятавши його, ви будете мати доступ до свого тексту з будь-якого комп'ютера або мобільного пристрою. При бажанні файл можна захистити паролем. Тому цей інструмент може ідеально підійти як онлайн-записник для зберігання посилань і подібної інформації. Але, форматування тексту у ньому немає.

2. Paperr
Цей текстовий редактор має такий же мінімалістичний інтерфейс як і попередній. Однак функцій тут більше. У Paperr вам доступно відразу три замітки, між якими ви можете переходити в процесі роботи. Він вміє рахувати кількість абзаців, слів і символів, працювати в повноекранному режимі і має пошук тексту в статтях Вікіпедії. Зберігати замітки онлайн тут не можна, але є функція відправки тексту на електронну пошту і збереження на пристрої, з якого ви працюєте, у форматі PDF. Також є простий друк сторінки на принтері. Текст в редакторі можна виділити жирним, курсивом або підкресленням, змінити розмір шрифту, вставити посилання. Для того щоб почати роботу з текстом, треба пройти невелику реєстрацію без підтвердження по електронній пошті.

3. Draftin
Якщо вам подобаються мінімалістичні редактори, але також потрібна і функціональність, то вамм підійде Draftin . Після того як ви вкажете пошту і придумаєте пароль, вам буде доступна можливість колективного створення і редагування текстів. Всередині редактора є система коментарів і заміток, де ви зможете вести обговорення. Також важливою функцією Draftin є автозбереження та контроль версій. Завдяки цьому ви, наприклад, зможете без проблем повернути колишній збережений варіант роботи. Виділяти написаний текст можна жирним і курсивом. До того ж є цікава функція — "Режим Хемінгуея". Працюючи в ньому, ви зможете тільки писати текст, а ось змінити — ні.

4. Hemingway
Редактор Хемінгуей названий на честь великого письменника. Його головна фішка — показ складності написаного для читання. Якщо речення довге, то воно підсвітить жовтим кольором. Якщо дуже довге, стане червоним. Для англійської мови є пошук схожих слів, які можна замінити синонімами, підрахунок кількості говірок та пошук слів у пасивному стані. Також доступно легке форматування тексту, а ось функції його збереження немає.

5. Yarny
Пропонуємо вам редактор для тих, хто пише власні твори. Його ідея — розбивка тексту на частини. Ними можуть бути пропозиції, абзаци і навіть цілі розділи. Такі уривки зберігаються в лівій частині. Їх для зручного сприйняття можна розфарбувати різними кольорами, а також групувати і перемішувати. Цю частину можна використовувати для сюжетних ліній. А допоміжний текст — описи героїв, ситуацій, пейзажів і т. п. можна складати в правій частині. Для кожного блоку можна додавати теги, щоб потім його зручніше шукати. Коли ви починаєте писати, зникають елементи інтерфейсу. Написане автоматично зберігається на сервісі, але, щоб потім мати доступ до цього, потрібно зареєструватися і працювати під своїм аккаунтом. З недоліків — відсутність редагування тексту.

Нагадаємо, 5 порад, як обрати безпечні і якісні навушники.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 текстових онлайн-редакторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути