Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2019 18:47

Темна тема, керування жестами та запис екрану - 11 нових функцій в Android 10

Перші смартфони отримали оновлення до Android 10.

3-го вересня компанія Google оновила смартфони із лінійки Pixel: Pixel 3a, Pixel 3, Pixel 2, Pixel. А також і їхні модифікації з більшим екраном - моделі XL. В Україні оновлення стало доступним після 22:00 за місцевим часом.

Смартфони інших виробників отримають новий Android пізніше, ближче до кінця 2019 року або на початку наступного року.

Автор: android.com
  Android 10 вже доступний
Android 10 вже доступний

Gazeta.ua пропонує ознайомитися із 11 новими функціями Android.

Про них розповіли в Google.

1. Live Caption - субтитри до відео без під'єднання до мережі.

Опція автоматично підписує субтитрами відео, підкасти та аудіо повідомлення - навіть ті, які користувач записує сам. Це не потребує підключення до Wi-Fi чи мобільного інтернету. Текст формується безпосередньо на смартфоні.

2. Smart Reply - розумні відповіді.

Android 10 автоматично пропонує відповіді на питання, спрямовані користувачу смартфона. Навіть більше - власник смартфона отримує рекомендовані дії. Отже, якщо друг запросить у повідомленні вас на вечерю, телефон запропонує надіслати у відповідь коротке "ок" чи інший текст. Потім він також покаже на картах Google місце, де має відбутися ваша вечеря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google та Mozilla не дозволили владі слідкувати за громадянами

3. Sound Amplifier - підсилювач звуку.

Опція дозволяє смартфону робити звук гучнішим, фільтрувати фоновий шум і налаштовувати звучання так, як краще для користувача.

4. Gesture Navigation - керування жестами.

Навігацію можна здійснювати без використання кнопок. Свайпом по екрану знизу вгору є модливість відкрити список всіх встановлених на смартфоні додатків (довгий свайп) або отримати доступ до списку всіх працюючих додатків (короткий свайп). Щоб повернутися на крок назад, достатньо зробити короткий свайп по екрану праворуч або ліворуч.

Автор: android.com
  Android 10 - найважливіші функції
Android 10 - найважливіші функції

6. Dark theme - відтепер є темна тема.

Користувачі Android 10 можуть увімкнути темну тему для головних розділів інтерфейсу системи прямо в налаштуваннях. Це комфортніше для очей і допомагає зберігати заряд смартфона.

7. Privacy Controls - досконаліша конфіденційність.

Всі налаштування конфіденційності тепер є в одному пункті меню. Доступні нові, розумніші елементи керування, які дозволяють вам вирішувати, як і коли будуть передаватися дані на вашому пристрої.

Можна встановити для дітей основні правила користування смартфоном

8. Location Control - контроль місцезнаходження.

Опція дозволяє мати повний контроль за доступом додатків до місцезнаходження користувача смартфона. Ви можете заборонити доступ назавжди, надати його лише під час роботи додатку і заборонити доступ при роботі у фоновому режимі.

9. Focus mode - допомагає з пріорітетами.

Режим фокусування дозволяє зосередитися на тому, що є важливішим для вас. Функція зараз у бета-версії, і дозволяє вибирати програми для тимчасової паузи. Тож ви маєте можливість вимкнути відволікаючу програму, щоб зробити щось важливе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google дозволить заходити на свої сервіси без пароля

10. Family Link - батьківський контроль.

Можна встановити для дітей основні правила користування смартфоном і допомогти їм у формуванні здорових звичок у взаємодії з "цифровим" світом. Ця функція дозволить керувати активністю дітей, коли вони навчаються, граються та спілкуються онлайн. Ви можете встановити обмеження часу активного екрану, переглядати активність додатків, керувати програмами та обмеженнями на вміст і бачити, де перебувають ваші діти (їх місцезнаходження).

11. Запис відео екрану плюс ще багато іншого.

Тепер в Android є вбудована функція запису екрану. У попередній версії її не було. Крім того, з'явився монохромний режим зйомки для камери, можливість надати гостям доступ до свого Wi-Fi за допомогою QR-коду, не розголошуючи пароль, підтримка смартфонів із 5G та з екранами, які складаются, згинаються або мають різноманітні вирізи, 65 нових смайлів (emoji) для повідомлень та інші корисні функції.

3-го вересня одночасно із смартфонами Pixel фінальну версію Android 10 також отримав смартфон Essential Phone. Смартфонам OnePlus 7 і OnePlus 7 Pro стала доступною перша відкрита бета-версія Oxygen OS, а смартфонам Redmi K20 і Redmi K20 Pro оновлення до фінальної версії прошивки MIUI 10 - також на базі Android 10.

Зараз ви читаєте новину «Темна тема, керування жестами та запис екрану - 11 нових функцій в Android 10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути