понеділок, 13 листопада 2017 10:30

Створили найпотужніший квантовий комп'ютер

Створили найпотужніший квантовий комп'ютер
Технологія квантових обчислень на ранньому етапі розвитку Фото: відкриті пошукові мережі

Один з найбільших постачальників програмного забезпечення - американська компанія IBM створила найпотужніший квантовий комп'ютер, якому немає аналогів.

Технологія квантового обчислення використовує особливості квантової фізики. Це дозволяє проводити обчислення зі значно більшою швидкістю, ніж це роблять сучасні комп'ютери. Ця технологія тільки розвивається.

Даріо Джил, який керує відділом досліджень квантових розрахунків і штучного розуму, розповів, що вчені успішно побудували і виміряли прототип процесора з 50 квантовими розрядами, пише "Сегодня". За словами Джила, квантовий комп'ютер з такою потужністю створений уперше.

24 жовтня вірус Bad Rabbit уразив комп'ютерні сервери в Україні, Болгарії, Туреччині, Японії та Росії. У РФ найбільше - 65%. Від Bad Rabbit постраждали агентство "Інтерфакс", інформаційна агенція "ТАСС" та сайт "Фонтанки". На другому місці опинилася Україна - 12%. Вірус атакував системи Одеського аеропорту, Київського метрополітену і Міністерства інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Створили найпотужніший квантовий комп'ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути