четвер, 15 листопада 2018 10:42

Стукни в "аську": з'явився легендарний месенджер ICQ

15 листопада 1996-го вийшла перша версія інтернет-мессенджера ICQ. З англійської фразу I seek you перекладають "я шукаю тебе". В Україні месенджер називають "аська". Тривали час вона була основним засобом комунікації в інтернеті.

Логотип ICQ - стилізоване зображення квітки ромашки з диском жовтого кольору і 8 пелюстками. 7 із них пофарбовані у зелений колір. Один - у червоний.

Автор: Коммерсант
  Логотип месенджера
Логотип месенджера
ICQ – службу обміну повідомленнями - розробила компанія Mirabilis з Ізраїлю. Її заснували місцеві студенти. Згодом її викупила американська корпорація AOL.

"У нас не було ні бізнес-плану, ні фінансових коштів. Ми були просто групою людей, які хотіли зробити щось нове. Ось з цієї ідеї народилася ICQ", - згадує співзасновник Mirabilis Яір Голдфінгер.

Месенджер працює на платформах Android, iOS (iPhone), Windows Phone, Nokia Symbian, Nokia S40 і ОС Windows.

Автор: onedio.com
 

Один обліковий запис складається з імені користувача та інформації про нього, електронної пошти, зображення, списку контактів, інформаційних статусів і статусу присутності. Серед основних "Не в мережі", "Онлайн", "Відійшов", "Не присутній".

В "асці" користувачі можуть обмінюватися між собою текстовими повідомленнями з підтримкою аудіо та відеозв'язку, пересилати файли. Утім, останнє можна відправляти лише тоді, коли адресат перебуває у мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook Messenger вводить нову функцію

Месенджером користуються близько 15 млн осіб у світі. Крім того, у службі зареєстрували 400 млн облікових записів. Ударом по ICQ став розвиток соціальних мереж. 2003-го з'явилася MySpace. 2004-го - Facebook.

Назвали найнебезпечніші додатки в цифровому магазині Google Play. Перші 2 місця посіли WhatsApp і Facebook Messenger, на третьому опинився месенджер Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Стукни в "аську": з'явився легендарний месенджер ICQ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути