Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2018 19:00

Українці почали більше купувати планшети - як обрати якісний
5

В Україні зросли продажі планшетів на 8 %. За півроку 2018 українці придбали 199 тис. приладів. Торік за цей період придбали - 216 тис. планшетів.

Найкраще купують планшети з великим екраном. Ціни на планшети з діагоналлю більше 10 дюймів стратують від 4 тис. грн.

Gazeta.ua підготувала добірку планшетів з діагоналлю екрана 7 дюймів, які коштують до 2 тис. грн.

1. Glofiish GPad Air. Вартість - 1,8 тис. грн.

  Glofiish GPad Air. Фото: rozetka.com.
Glofiish GPad Air. Фото: rozetka.com.

Китайський Glofiish GPad Air має процесор MediaTek (4 ядра) з 1 ГБ оперативної пам'яті.

Внутрішня пам'ять - 16 ГБ і слот для карти пам'яті microSD до 32 ГБ. Операційна система - Android 6.0. Автономність роботи пристрою забезпечує батарея ємністю 2800 мА*год.
Пристрій обладнаний модулями бездротового зв'язку Wi-Fi і Bluetooth. Підтримує 2G і 3G. Обладнаний двома слотами для SIM-карт.

В наявності фронтальна 0.3 Мп і задня 2.0 Мп камери. Корпус моделі виготовлений з міцного пластику, продають лише в чорному кольорі.

"Чистий Андроїд, це зручно, бо не грузить мережу постійними оновленнями. Потрібні програми встановлюю сам з Маркета. Деякі додатки відразу ставлю на microSD.
Для великих файлів використовую Google Drive і викладаю все на хмару", - пише користувач Марк на сайті Rozetka.com.

"Замість заявлених 16-ти 9 Гб. Оператор "Розетки" відповів, що решту пам'яті займають вбудовані додатки. Але про це необхідно повідомляти заздалегідь людям", - пише користувач Яна на сайті Rozetka.com.

2. EvroMedia Play Pad 3G Goo - 1,7 тис. грн.

  EvroMedia Play Pad 3G Goo. Фото: rozetka.com.
EvroMedia Play Pad 3G Goo. Фото: rozetka.com.

Планшет EvroMedia Play Pad 3G Goo обладнаний чотирьох-ядерним процесором MTK6582.

Має вбудовану оперативну пам'ять 1 Гб і загальне сховище розміром 16 Гб. При необхідності пам'ять пристрою можна збільшити за рахунок додаткової microSD карти до 32 Гб. Ємність батареї - 2800 мА*год.

Операційна система - Android 5.1. Планшет підтримує Wi-Fi і Bluetooth. Наявний слот для двох SIM-карт.

Пристрій обладнаний фронтальною камерою на 0,3 Мп і основною на 3 Мп. Корпус моделі металево-пластиковий. Доступна лише в білому кольорі.

"Купив дитині на День народження, на третій день застосування не включився. Згаслий екран, не включається і не заряджається. Переваг при такому короткому терміні служби немає", - пише користувач форуму дрібної техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили бюджетний смартфон, який розпізнає обличчя

3. Prestigio Grace 3157, коштує близько 2 тис. грн.

  Prestigio Grace 3157. Фото: rozetka.com.
Prestigio Grace 3157. Фото: rozetka.com.

Китайський Prestigio Grace 3157 має процесор MediaTek MT8735 на 4 ядра. Оснащений 16 ГБ пам'яті для внутрішнього сховища. Також можна розширити його за допомогою microSD-карт ємністю до 64 ГБ.

Батарея ємністю 2800 мА*год гарантує безперебійну роботу пристрою. Операційна система - Android 7.0.

Доступний модуль Wi-Fi і 3G або 4G підключення. Доступні два слоти для SIM-карт.

У планшет також вбудована 2.0-мегапіксельна основна камера і фронтальна камера на 0.3 Мп. Корпус цієї моделі металевий, чорного кольору.

"Придбав для батьків. Розібралися дуже швидко. Переваги: відмінний планшет, як для дітей, так і для дорослих. Міцний корпус, зрозуміле меню, досить спритний. Недоліків за такі гроші - не виявив", - пише користувач Антон на сайті Rozetka.com.

"В цілому не сподобався, не знаю це через дешевизну чи, але давно не зустрічав такого повільного апарату. Додатки підвисають, відкриваються/закриваються повільно і з фризами, меню рухається ривками і все в такому плані. Купувався літній людині чисто для спілкування через додаток, і перегляду фотографій, але для себе б його не купив", - пише Тарас на сайт Comfy.

4. Impression ImPAD M701 - 1,9 тис. грн.

  Impression ImPAD M701. Фото: rozetka.com.
Impression ImPAD M701. Фото: rozetka.com.

Китайський планшет обладнаний чотирьох-ядерним процесором і батареєю ємністю 2800 мА*год.

Оперативна пам'ять - 1 Гб. Вбудована - 16 Гб. Додатково можна використати карту пам'яті micro SD. Операційна система - Android 6.0. Вбудований 3G-модуль і Wi-Fi. Підтримує використання двох SIM-карт.

Також у планшет вбудована основна камера - 5 Мп. Корпус пристрою пластиковий. Доступний лише в чорному кольорі.

"Тестую вже другий день. Якістю дисплея, тачскріна, камери задоволений. Рекомендую для нескладних завдань. Підійде для використання інтернет-серфінгу, для перегляду фільмів, так як хороший дисплей. Для спілкування в інтернеті. Ну та й для навігатора якщо завжди є інтернет", - пише Дмитро Івченко на форумі.

5. Mystery MID-703G. Коштує близько 1,4 тис. грн.

  Mystery MID-703G. Фото: rozetka.com.
Mystery MID-703G. Фото: rozetka.com.

Роботу Mystery MID-703G підтримує двоядерний процесор Mediatek і дозволяє працювати з ресурсоємними додатками. У пристрій вбудована літій-іонна батарея в 2400 мА*год.
Оперативна пам'ять - 512 Мб. Вбудована - 4 Гб. Пристрій підтримує використання карти пам'яті microSD. Операційна система - Android 4.2.

Підтримує технології мобільного зв'язку: 2G і 3G та безпровідні модулі Wi-Fi і Bluetooth. Вбудований слот для двох SIM-карт.

Планшет також обладнаний основною камерою на 2 Мп і фронтальною на 0,3 Мп. Корпус пластиковий, доступний лише в чорному кольорі.

"Купили дитині в подарунок, синові 11 років. Телефон з двома сім-картами. Чутність - відмінна, зручно тримати в руці, яскравий екран. На флешку завантажили всі підручники для 5 класу - використовує як електронну книжку. Батарея слабувата, але всі функції виконує і не висне", - написала Олена Гетьман на сайті Rozetka.com.

"Дуже слабкий планшет. Для роботи абсолютно не годиться. Навіть невибагливі додатки тягне з працею, і то вони постійно вилітають. А якщо додаток починає давати хоч мінімальне навантаження, то тримається воно не більше 30 секунд, після чого вилітає, і потрібно витрачати ще близько хвилини що б запустити його знову. Розчарований покупкою. І як вже писали раніше, батарея дуже слабка", - скаржиться Дмитро Мирошник на сайті Rozetka.com.

За півроку українські онлайн-покупці здійснюють від 5 до 20 покупок в інтернеті. Найбільше купують телефони - 28 % покупок. Найпопулярніший смартфон - Samsung Galaxy J3 з ціною в 2,7 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці почали більше купувати планшети - як обрати якісний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути