Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2018 16:39

Сидітиме в журі і зустрілася з Гройсманом - до Києва приїхала робот Софія

Людиноподібний робот Софія приїхала до Києва.

Софію привезли для підписання Меморандуму про співпрацю між Державним агентством з питань електронного уряду України і компаніями Hanson Robotics і AngelVest для розвитку штучного інтелекту в Україні, передає "Техно 24".

  Робот Софія на прес-конференції в Києві. Фото: Укрінформ
Робот Софія на прес-конференції в Києві. Фото: Укрінформ

Робот Софія вперше відвідала Україну з робочим візитом. До цього вона вже побувала в багатьох країнах світу на різних заходах і була запрошена туди в якості почесного гостя.

  Робот Софія на прес-конференції в Києві. Фото: Укрінформ
Робот Софія на прес-конференції в Києві. Фото: Укрінформ

Під час прес-конференції у Києві обговорили базові технології розпізнавання мовлення, осіб, емоцій і штучного інтелекту, які реалізовані в Софії,

Крім того, Софія поспілкувалася з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, після чого зазначила, що була вражена тим, що він такий молодий і привабливий. У свою чергу Гройсман в одній із соціальних мереж поділився своїми враженнями від зустрічі з Софією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот Софія відмовила в поцілунку Віллу Сміту

"День, насичений інноваціями. Відвідав технопарк, де зібралися діти-винахідники, які захоплюються робототехнікою. Школярі привезли з собою роботів, які вміють говорити, рухатися, а головне - це повністю їх власні розробки. Також сьогодні в Україні прилетіла Софія - людиноподібний робот", - каже Гройсман.

12 жовтня робот Софія стане членом журі у фіналі всеукраїнського конкурсу розробників робототехніки і штучного інтелекту.

Довідка: Софія - це людиноподібний робот, над розробкою якого працювала гонконгська компанія Hanson Robotics. Софія виготовлена ​​за образом американської кіноактриси Одрі Хепберн. У жовтні 2017 року стала підданою Саудівської Аравії і першим роботом, який отримав громадянство будь-якої країни.

Гуманоїд Софія втрапила у низку кумедних ситуацій. Зокрема, якось вона відмовила у стосунках американському актору Віллу Сміту, сказавши, що хоче лишитися друзями. Також, коли Софію запитали, як побороти корупцію в Україні, вона "зависла" і начебто "зламалася". Однак згодом виявилось, що робот просто працювала в режимі "інтерв'ю" та могла відповідати тільки на заздалегідь підготовлені запитання.

Зараз ви читаєте новину «Сидітиме в журі і зустрілася з Гройсманом - до Києва приїхала робот Софія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути