четвер, 14 лютого 2019 12:17

З чого починався YouTube: історія створення

14 лютого 2005-го з'явився YouTube. Сервіс заснували троє колишніх працівників компанії PayPal в американській Каліфорнії - Чад Херлі, Стів Чень і Джавед Карім.

Перше відео на сайті з'явилося 23 квітня. Воно тривало 19 секунд. На ньому один із розробників Джавід Карім в зоопарку Сан-Дієго стоїть біля кліток з слонами. З цього моменту розпочалося бета-тестування сайту.

Метою сайту була можливість ділитися різними відео з друзями. Крім того, на сайті було зручно переглядати ролики. Для цього користувачам не потрібно було завантажувати спеціальний плеєр чи кодек. Потрібний ролик можна знати за ключовими словами або тематичними блоками.

У листопаді 2006-го американська компанія Google купила YouTube за $1,65 млрд. Тоді ж на сайт завантажили 65 тис. відео. Кількість переглядів доходила до 100 млн у день.

Згодом розробники оновили дизайн каналів, з'явилася IMAX і HTML5-плеєр. У серпні 2017-го у мобільний додаток YouTube вбудували розділ особистих повідомлень. Він дозволяє користувачам ділитися відео і враженнями від переглянутих роликів.

Автор: cossa.ru
   В YouTube заходять більше 1,5 млрд зареєстрованих користувачів.
В YouTube заходять більше 1,5 млрд зареєстрованих користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube показуватиме популярні фільми

Торік відбулися зміни в Android-версії ресурсу. З'явився режим інкогніто, нічна тема - фон додатки ставав темно-сірим, а текст - білим.

Щомісяця в YouTube заходять більше 1,5 млрд зареєстрованих користувачів. До прикладу, в Сполучених Штатах користувачі дивляться YouTube через телевізори по 4 год. на день. Крім того, користувачі мобільних пристроїв у середньому витрачають не менше години щодня на перегляд відео в YouTube.

Керівництво YouTube розглядає можливість прибрати кнопку "Не подобається". Таке рішення аргументують тим, що часто користувачі відеохостингу зловживають "дизлайками" та організовують флеш-моби.

Зараз ви читаєте новину «З чого починався YouTube: історія створення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути