Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2017 14:50

"Розумні" окуляри перетворили ніс в інтерфейс для смартфону

"Розумні" окуляри перетворили ніс в інтерфейс для смартфону
Зараз окуляри розпізнають п'ять жестів: поклацування носа вправо і вліво, натискання на ніс справа і зліва, а також потирання під носом Фото: theverge

Програмне забезпечення для окулярів J!Ns Meme дозволяє відстежувати рухи частин обличчя. Його розробили інженери з Південної Кореї, Великої Британії, США і Японії.

Завдяки цьому ніс людини перетворився в інтерфейс: якщо натиснути на нього або потерти - це трансформується у команди для смартфона, повідомляє портал The Verge.

Багато моделей телефонів оснащені голосовими помічниками, але їх незручно використовувати в громадських місцях. За допомогою нового інтерфейсу можна непомітно управляти функціями смартфона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили ​​біонічну рукавицю, що збільшує силу рук

Зараз окуляри розпізнають п'ять жестів: поклацування носа вправо і вліво, натискання на ніс справа і зліва, а також потирання під носом. Залежно від жесту, телефон виконає певну дію. Точність розпізнавання становитьт приблизно 90%.

Інженери вибрали модель "розумних" окулярів J!Ns Meme, оскільки вони обладнані гіроскопом і електроокулографічними датчиками, які вміють вимірювати електричний потенціал м'язів обличчя.

На Франкфуртському автосалоні компанія Continental представила нові концептуальні шини від компанії Continental, які самостійно контролюють свій стан. Вони адаптуються до дорожніх умов. Для цього розробка використовує дві системи: ContiSense і ContiAdapt.

Зараз ви читаєте новину «"Розумні" окуляри перетворили ніс в інтерфейс для смартфону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути