четвер, 27 червня 2019 15:22

Росія хоче штрафувати за користування інтернетом від Ілона Маска

Росія хоче штрафувати за користування інтернетом від Ілона Маска
Росія хоче штрафувати за користування інтернетом від Ілона Маска. Фото: з відкритих джерел

Міністерство цифрового розвитку Росії запропонувало штрафувати юридичних осіб, які підключаються до іноземних супутникових мереж в обхід російських правил.

Автори документи пропонують штрафувати юридичних і посадових осіб, якщо вони не виконують постанову уряду про порядок використання супутникових мереж, якими керують з-за кордону. Крім того, штрафам підлягатимуть ті, хто, використовуючи супутники під юрисдикцією інших держав, не сформують "російський сегмент" такої системи і не забезпечать управління цим сегментом із Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарядки від Tesla можуть з'явитися в Україні вже цьогоріч

Розробка штрафів співпадає з запуском 2-х систем глобального доступу до інтернету через супутники. У травні 2019-го компанія Ілона Маска SpaceX вивела на орбіту перші 60 міні-супутників із запланованих 12 тис. для проекту Starlink. У лютому цього ж року ракета-носій "Союз" запустила 6 супутників аналогічного проекту OneWeb, колишнього менеджера Google Ґреґа Уайлера. Серед інвесторів цього проекту – компанія Virgin Group Річарда Бренсона, компанії Airbus Group, Soft Bank, Coca-Cola та Qualcom.

Федеральна служба безпеки Росії вже назвала проект OneWeb "загрозою національної безпеки" і запропонувала запустити аналогічний російський проект. Його оцінили у 230 млрд російських рублів. Про це повідомили на radiosvoboda.org.

SpaceX запустили ракету з 60 супутниками для роздавання Інтернету по всій Землі.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче штрафувати за користування інтернетом від Ілона Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути