четвер, 18 лютого 2016 19:05

Роботи-брокери замінять людей на фондовому ринку

Роботи-брокери замінять людей на фондовому ринку

Японські вчені створили комп'ютер, здатний передбачати зростання і падіння ринку акцій з точністю 68%. Про це повідомляє Bloomberg.

Комп'ютерні алгоритми застосовуються при торгівлі акціями досить тривалий час і дозволяють проводити операції за декілька секунд, при цьому системи штучного інтелекту недостатньо поширені.

Автор нової розробки Дзюнсуке Сеногуті створив роботизованого брокера на основі алгоритму, що враховує 92 економічних індикатора на декількох таймфреймах. Також робот використовує ряд правил, щоб виключити моделі, які давали найменш точний прогноз за останні 48 місяців. Всі перераховані показники використовуються для побудови нової моделі, що дає прогноз на найближчий місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські роботи почнуть патрулювати військові бази

Кожен місяць протягом 4 років робот-брокер робив простий одиничний прогноз: чи буде індекс Nikkei 225 вище або нижче через 30 днів. За словами Сеногуті, з кожним разом робот робив все більш точні прогнози.

"Результати, які дає штучні інтелект, набагато краще, ніж звичайна статистика. Структура ринку іноді сильно змінюється. Здатність змінювати модель є великою перевагою в порівнянні з попередніми підходами", – зазначає Сеногуті.

Нагадаємо, роботи залишать 5 мільйонів осіб без роботи.

Зараз ви читаєте новину «Роботи-брокери замінять людей на фондовому ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути