четвер, 01 червня 2017 16:10

Робот зможе допомагати рятувальникам і поліцейським

На міжнародній конференції з робототехніки в Сінгапурі американські вчені з Каліфорнійського університету представили унікального робота. Про це повідомляє INVADERS.

Всі частини, з яких складається робот, надрукували на 3D-принтері. Корпус і чотири кінцівки легко гнуться. Це дозволяє роботу проникати у важкодоступні місця. Також завдяки своїй особливій конструкції він може пересуватися по піску, камінню, похилих поверхнях, долати перешкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машини наступають: на роботу вперше прийняли робота

Звичайні металеві роботи обладнані колесами та іншими негнучкими деталями, які обмежують їхні рухи. М'який робот може з легкістю долати перепони, які б виявилися складними для роботів з металу.

Робот рухається завдяки насосу, який перекачує повітря в його ногах. Коли одна кінцівка наповнюється повітрям, то згинається. І навпаки, розгинається, коли повітря переходить в сусідні камери. У майбутньому науковці планують модернізувати свій винахід — зробити його більш автономним, обладнати батареєю. Тоді він зможе вільно пересуватися. Поки що розробка з'єднана з панеллю керування і зовнішнім насосом.

Робот уже пройшов успішні випробування на скелях, похилих поверхнях, піску. Він може повзати, наче тварина в норі. Розробники впевнені, що завдяки своїм умінням у майбутньому їхній робот може бути корисний поліцейським і рятувальникам. Якщо його обладнати камерою, то він зможе розшукувати постраждалих в місцях, куди людина потрапити не зможе.

Американська компанія Festo розробила за допомогою методів 3D-друку (лазерне спікання) роботів-мурах. Їхній винахід призначений для демонстрації дій, які моделюють звичайну поведінку мурах в природі. Як і справжні мурахи, BionicANTs слідують простим правилам. Зберігаючи свою автономність - вони здатні працювати разом, що необхідно при вирішенні більш складних і масштабних завдань. Спілкуючись між собою, мурахи координують свої дії і руху, тому їх група може маніпулювати об'єктами, які є набагато більшими за свої розміри. Вага однієї мурахи - 105 грам. Висота: 43 мм, Ширина: 150 мм. Час роботи без зарядки: 40 хв.

Зараз ви читаєте новину «Робот зможе допомагати рятувальникам і поліцейським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути