четвер, 25 травня 2017 15:40

Машини наступають: на роботу вперше прийняли робота

Машини наступають: на роботу вперше прийняли робота
Роботу-поліцейському поки що бояться видавати зброю Фото: Dubai Media Office.

Робот-поліцейський, якого створила компанія PAL Robotics, відпрацював свій перший робочий день, повідомляють у Dubai Media Office.

Виглядає новий співробітник поліцейських дільниць Дубай як людина - тільки оснащена колесами, сенсорними екранами та камерами. Зріст його - 1,67м. Він розпізнає обличчя, говорити йому допомагає штучний інтелект IBM Watson.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботи зможуть працювати в службі доставки

Поліцейський-новачок надаватиме інформаційні довідки, передавати дані про злочини та прийматиме оплату штрафів. Для цього розробники "навчили" його 9 мов. Для нього не передбачена зброя чи інша силова амуніція. Затримувати злочинців він не буде. Хоча жителі міста, де працюватиме робот, зможуть скаржитися йому на скоєні злочини. Проте розслідуватимуть їх живі люди.

Також розробники інформують, що за 10-13 років місцева влада планує укомплектувати роботами-поліцейськими близько 25% штату. В далекій перспективі — створення поліцейського відділка, в якому працюватимуть тільки машини. Зараз йде робота над новою версією робота-копа, який виконуватиме всі обов'язки справжнього правоохоронця. Єдине: не носитиме зброї.

Зараз ви читаєте новину «Машини наступають: на роботу вперше прийняли робота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути