Ексклюзиви
понеділок, 18 березня 2019 12:22

Презентували найдовший у світі пасажирський літак

Презентували найдовший у світі пасажирський літак
Лайнер зможе виконувати рейси на відстань до 16,1 тисячі кілометрів. У залежності від версії літак перевозитиме від 349 до 414 пасажирів

Найдовший пасажирський літак в світі – далекомагістральний лайнер Boeing 777-9X презентувала американська корпорація Boeing. Його довжина, залежно від версії літака, становитиме 69,8 або 76,7 метра, розмах крила – 71,8 метра.

Презентація відбулася 13 березня в закритому режимі на підприємстві компанії в місті Еверетт, штат Вашингтон, передає "Громадське".

Розробка Boeing 777-9X почалася 2010 року, літак обладнаний найбільшими у світі авіаційними двигунами GE9X, а також композитним крилом, що складається. Завдяки ньому Boeing 777-9X вміщатиметься у стандартному ангарі. Цей літак стане першим у світі пасажирським лайнером, який має таке крило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Boeing планує створити надзвуковий пасажирський літак

Максимальна злітна вага літака – 351,5 тонни. 777-9X зможе виконувати рейси на відстань до 16,1 тисячі кілометрів. Залежноі від версії літак перевозитиме від 349 до 414 пасажирів.

Boeing планував провести публічну демонстрацію літака 11 березня, проте змінив свої плани через катастрофу літака 737 MAX в Ефіопії.

Вранці, 10 березня, розбився лайнер авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів до Найробі. На борту літака перебували 149 пасажирів і вісім членів екіпажу, ніхто не вижив.

Після авіакатастрофи по всьому світу почали масово відмовлятися від лайнерів цієї моделі з міркувань безпеки. Відповідні обмеження ввели Сінгапур, Китай, Індонезія, Ефіопія, Британія, Австралія, Малайзія, Норвегія, Оман та Україна.

Зараз ви читаєте новину «Презентували найдовший у світі пасажирський літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути