понеділок, 19 листопада 2018 11:33

Boeing планує створити надзвуковий пасажирський літак

Boeing планує створити надзвуковий пасажирський літак
На світлині зображено пасажирський літак, який здатен пересуватись швидше за швидкість звуку у 5 разів. ФОТО: www.boeing.com

Аерокосмічна компанія Boeing розкрила свій задум про створення гіперзвукового пасажирського літака під час конференції Американського інституту аеронавтики та астронавтики в Атланті. Про це повідомляє NewAtlas.

"Ми схвильовані можливостями гіперзвукових технологій. Вони зможуть пов'язувати світ швидше, ніж коли-небудь раніше. Робота Boeing базується на 60-річних дослідженнях із проектування, розробки та випуску гіперзвукових транспортних засобів, що робить нас правильною компанією, яка зможе очолити зусилля з виводу цієї технології на ринок майбутнього", – розповів Кевін Боукутт, старший технічний науковий співробітник компанії.

На світлині зображено пасажирський літак, який здатен пересуватись швидше за швидкість звуку уп'ятеро. Видання зазначає, що компанія саме таким вбачає авіасполучення за 20-30 років.

Boeing зацікавлена не лише у розробці базової механіки гіперзвукових літаків, але й у вивченні її застосування на практиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажири літака скинулись на запчастину з власної кишені

За словами представників компанії, концепт пасажирського літака може мати комерційне або військове застосування. Майбутній літак зможе розвивати швидкість до 5 969 км/год. Також відомо, що літак такого типу, як представила Boeing, зможе перевозити 32 пасажирів плюс екіпаж.

Зараз авіаперевезення на гіперзвуковій швидкості перебувають ще у "зародку". Їх єдиними прикладами є космічні кораблі або експериментальні планери для цивільних або військових досліджень.

У небі зіткнулися 2 надлегкі літаки над німецькою землею Північної Рейн-Вестфалії.

Зараз ви читаєте новину «Boeing планує створити надзвуковий пасажирський літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути