середа, 11 жовтня 2017 10:55

Показали, яку зброю привезла Україна на американську виставку
15

В мережі показали зброю, яку привезла Україна на міжнародну виставку озброєння AUSA-2017 (Association of the US Army - Gazeta.ua) у Вашингтоні.

Експозиція представлена новітньою українською технікою – бронемашини, міномети, модернізовані танки, ракетно-артилерійське озброєння, повідомляють в Укроборонпромі.

 Безпілотний наземний БТР "Фантом-2"
Фото: Укроборонпром
 Безпілотний наземний БТР "Фантом-2"
 Безпілотний наземний БТР "Фантом-2"
 Безпілотний наземний БТР "Фантом-2"
 Безпілотний наземний БТР "Фантом-2"

"Левова частка української військовові техніки, представленої на AUSA-2017, є максимально наближеною до світових стандартів та сумісною з системами колективної безпеки", - каже Роман Романов, директор концерну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бронемашини на парковках та високоточні ракети - в Києві стартувала велика виставка зброї

Серед новинок - новий безпілотний наземний БТР "Фантом-2", що був розроблений та виготовлений в Україні з урахуванням досвіду ведення гібридної війни. Він має колісну формулу 8х8 та може бути оснащений гусеницями.

Запас ходу нового "Фантома" сягає до 130 км, розвиває швидкість майже до 60 км/год. Потужність гібридного двигуна сягає 80 кВт. Керування здійснюється за захищеним радіоканалом, дальність якого сягає 20 км, або через волоконний кабель довжиною 5 км. Машина оснащена спареним 23-мм автоматичним кулеметом, системою залпового вогню некерованими ракетами РС-80 та двома пусковими установками для керованих протитанкових ракет.

На виставці "Зброя та безпека 2017" вперше продемонстрували БТР-4МВ1, який модифікували до останніх тенденцій бронетехніки НАТО. В бронемашині також використали досвід бійців АТО, які воювали на Донбасі на машині попередньої серії БТР-4. Модифікацією займались фахівці Харківського конструкторського бюро ім. Морозова. При створенні БТР-4МВ1 розробники використали модульний підхід побудови бронезахисту, активно використали рознесену броню. Це дозволяє у польових умовах оперативно замінювати елементи верхнього шару броні.

Зараз ви читаєте новину «Показали, яку зброю привезла Україна на американську виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути