Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2019 08:34

Показали випробування надпотужного двигуна для "марсіанської" ракети

Показали випробування надпотужного двигуна для "марсіанської" ракети
У США провели шосте випробування двигуна RS-25 в серії, яка почалася в минулому серпні. Фото:topwar

На випробувальному стенді в Космічному центрі аерокосмічного управління США ім. Джона Стенниса був проведений черговий повний тест ракетного двигуна RS-25.

Це шосте "гаряче" випробування RS-25 в серії, яка почалася в минулому серпні.

Такі вузли (кожен вагою близько 3,4 т і габаритами 4,2 х 2,4 м) будуть використані в майбутніх польотах надважкої ракети-носія SLS. Її NASA конструює для міжпланетних переміщень, зокрема для польоту до Марса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали 360-градусну панораму Марсу

На кожній ракеті SLS буде встановлено чотири двигуни. Синхронно вони дадуть комбіновану тягу понад 900 тисяч тонн-сил. Два бічних прискорювача додадуть ракеті ще більше 2,7 млн тз тяги.

Це буде найпотужніша з діючих ракет — принаймні, до того, як свої нові розробки не представлять приватники Blue Origin, ЅрасеХ або держави зразок Китаю.

Найближчі аналоги SLS - американська ракета Сатурн-5, використовувана в програмі Аполло, а також радянські Н-1 (всі невдалі пуски) і Енергія.

Фахівці NASA припинили спроби відновити зв'язок з марсоходом Opportunity. Він перестав відповідати Землі в червні 2018 року після сильної пилової бурі. Opportunity пропрацював на планеті 5352 солів (марсіанських діб), подолавши за цей час 45,16 кілометра. Це рекорд серед планетоходів, хоча спочатку термін служби ровера оцінювався в 90 діб і тисячу метрів пройденого шляху.

Зараз ви читаєте новину «Показали випробування надпотужного двигуна для "марсіанської" ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути