Ексклюзиви
понеділок, 20 березня 2017 21:57

"Показали випробування бойових модулів "Шквал" та "Стілет" для українських БМП"

"Показали випробування бойових модулів "Шквал" та "Стілет" для українських БМП"
Випробування бойових модулів "ШКВАЛ" та "СТІЛЕТ". Фото: кадр з відео

На одному з військових полігонів Житомирщини пройшли порівіняльні випробування бойових модулів "Шквал" та "Стілет". Модулі призначені для озброєння модернізованої БМП спроектованої на ДП "Житомирський бронетанковий завод". Про це повідомляє пресслужба ДП Укроборонпром.

"Під час випробувань фахівці ДП "Житомирський бронетанковий завод", інших підприємств-учасників Концерну та Міністерства оборони України проаналізували точність, швидкість та ефективність роботи кожного бойового модуля. Такі випробування дозволяють обрати найкращий за всіма параметрами бойовий модуль для його подальшого використання на БМП. При цьому остаточне рішення щодо вибору належить Міноборони" - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія відмовилась від російських літаків на користь українських

Вогневі випробування на полігонах дозволять фахівцям Міноборони отримати інформацію для ретельного аналізу можливостей бойових модулів.

Бойовий модуль "Шквал" оснащений гарматою 3ТМ-1 калібром 30 мм. Автоматичним гранатометом КБА-117, 7,62 кулементом а також керованими ракетами для знищення повітряних і наземних цілей на відстані до 5 км.

Бойовий модуль "Стілет" є глибокою модернізацією модуля "Шквал". Оснащений 30 мм. гарматою 3ТМ-2, комплексом керованих ракет "Бар'єр" та аналогічним "Шквалу" кулеметним та гранатометним озброєнням.

Модулі оснащені сучасними цифровими прицільними комплексами з тепловізійним, телевізійним та оптичним каналами. Лазерним далекоміром та каналом наведення керованих ракет. Система управління вогнем обладнана автоматом супроводу цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська зброя: новітню розробку помітили у військах

Такі бойові модулі дозволять значно підвищити бойові можливості ЗСУ. Наша армія отримає фактично нову БМП, оснащену сучасним цифровим комплексом керування вогнем, з потужним арсеналом озброєння, двигуном Deutz (Deutz AG німецький виробник газових та дизельних двигунів — Gazeta.ua) підвищеним захистом та засобами маскування, серед яких захист в інфрачервоному діапазоні — додали в Укроборонпромі.

Після прийняття Міноборони рішення про вибір бойового модуля та формування замовлення "ДК Укроборонпром" готовий розгорнути виробництво модернізованих БМП для ЗСУ.

На "оборонку" України працюють вже 394 підприємства, які забезпечують роботою більше 200 тисяч фахівців

Зараз ви читаєте новину «"Показали випробування бойових модулів "Шквал" та "Стілет" для українських БМП"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути