Ексклюзиви
середа, 18 жовтня 2017 08:45

Показали пересувну лазерну гармату

Показали пересувну лазерну гармату
Нова система включає в себе легкий баггі Polaris MRZR ATV, в його задній частині розташовується лазерна установка, можливість якої полягає у знищенні незначних за розміром безпілотників. Фото - vmemoriz

Американська компанія Raytheon, що спеціалізується на розробці систем озброєння, продемонструвала мобільну лазерну установку HELWS-MRZR.

Встановлена ​​на квадроцикл Polaris MRZR ATV гармата змогла збити безпілотний літальний апарат.

Нова система включає в себе легкий багі Polaris MRZR ATV, в його задній частині розташовується лазерна установка, можливість якої полягає у знищенні незначних за розміром безпілотників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий український ПТРК знищує бронетехніку будь-якої країни

Лазер в силах випалити кріплення одного з пропелерів дрона. Внаслідок цього він звалився на землю. У той же самий час розробники повідомили про наявність у HELWS-MRZR низки недоліків. Наприклад, лазер може зробити менш ніж 30 пострілів, потім зброя потребує здійснення перезарядки батарей.

Polaris MRZR ATV не здатний вести вогонь на ходу, але в майбутньому інженери мають намір усунути ці недоліки і вдосконалити роботу мобільного комплексу під час його переміщення.

Американські військові планують приступити до тестів з HELWS-MRZR у грудні цього року.

Вітряна станція розміром з півтори Гренландії, встановлена у океані, зможе задовольнити потреби людства в електроенергії. Таке дослідження вчені опублікували в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Зараз ви читаєте новину «Показали пересувну лазерну гармату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути