середа, 29 жовтня 2014 17:34

Папа Римський Франциск підтримав теорію Дарвіна

Папа Римський Франциск підтримав теорію Дарвіна
Фото:zn.ua

Папа Римський Франциск заявив про відсутність суперечностей між креаціністською теорією походження світу і теорією еволюції.

Він заявив про це в ході виступу в Понтифікіальній академії наук, повідомляє "Lenta.ru".

За словами Папи Римського, Великий вибух, який, як прийнято вважати, послужив початком розвитку всесвіту, не виключає Божественного задуму, а, навпаки, передбачає його.

"Еволюція в природі не суперечить теорії створення світу, оскільки для еволюції необхідні живі істоти, які будуть розвиватися", - зазначив понтифік.

При цьому глава Римсько-Католицької церкви застеріг від ототожнення Творця з чарівником.

"Коли ми читаємо книгу Буття, ми ризикуємо уявити собі Бога як чарівника, який створив світ за допомогою чарівної палички і може зробити все що завгодно. Але це не так. Він створив живих істот, щоб вони могли розвиватися у відповідності з внутрішніми законами, якими він наділив кожного з них. Тільки розвиваючись вони зможуть досягти зрілості", - підкреслив Папа Франциск.

Попередник Франциска, Папа Бенедикт XVI, неодноразово заявляв, що є прихильником теорії Божественного створення світу. Зокрема, він заявляв, що науковий підхід зробив світогляд людей більш вузьким. Так, теорія еволюції, на його думку, не може пояснити ряд процесів, що відбуваються в природі, оскільки відповіді на питання лежать поза межами науки.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський Франциск підтримав теорію Дарвіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути