середа, 06 травня 2015 17:23

Обережно! Фото та відео, яких ви не робили: на Андроїді працює автокреатив
6

"Привіт! Я тут покреативив над деякими твоїми фотографіями. Хочеш переглянути?" Дослівно не пам'ятаю, але посил був приблизно такий. Нерозлучні з нами телефони все більше перебирають на себе образи живих істот. Приблизно такими словами тепер смартфони, які працюють на Андроїді, іноді звертаються до своїх власників. 

Вперше функцію Автокреатив від Ґуґла я оцінив, коли на зимовій світлині з першого дня Євромайдану він домалював сніжинки:

Може також волосся на колективному фото розфарбувати рясними барвами, або ж зробити зі звичайного знімка ретросвітлину.
 
Заповідник "Кам'яні могили" поблизу Мелітополя після втручання системи трохи нагадує фото з марсохода. Згоден, якби ще не вода... :
 
 
 
Одного ранку я вдома довго намагався сфотографувати тінь людини, яка орудує виделкою за столом. Ґуґл второпав, що ми мали на увазі, відібрав кілька з тих кадрів і звів їх у таку ось ґіфку: 
 
А сьогодні мені на телефоні прийшло сповіщення, що з моїх суботніх фото та відео змонтовано фільмик.
 
Це виявилося дуже вчасним, бо, виїжджаючи під Київ до приятеля на військову присягу, я домовився з колегою, що назнімаю для сюжету відео на телефон, а він змонтує. Назняте мене не вразило, тож я на нього "забив" і співробітникові навіть не скидав. Але раз уже технології зробили цю роботу за нас, то я поділюся історичним для себе відеомонтажем, моєю в якому є тільки назва. Навіть музичку саме підклало:
 
 
Втручатися в творіння цієї технології - теж можна, і це не складно. Телефонні налаштування тут же пропонують змінити звукову доріжку, вкоротити або подовжити будь-який із планів, поміняти їх місцями тощо. А найпростіше - одразу вибрати, хочете ви коротку, середню чи довгу компіляцію зі своїх фото- й відеоматеріалів.
 
 
Пропонується транслювати або прибрати оригінальний звук відео. А для саундтреку на похваті ціла добірка інструментальних композицій різних жанрів:
 
 
Докладніше про те як підключити, налаштувати та прибрати функцію автокреативу розповідає ґуґлівська довідкова служба.
 
Ще одна заувага. Крім Ютуба й інших відомих служб, які постійно на виду, компанія Google володіє соцмережею Google+, про яку прийнято забувати. Але якщо ви маєте зареєстровану скриньку googlemail, тобто [email protected], то знайте, що на вас автоматично згенерований і профіль у тій соцмережі. І якщо ви копирсалися в налаштуваннях і раптом у відповідному місці залишили галочку, то створеним із ваших матеріалів автокреативом ваш автокреативник може автоподілитися з іншими людьми в інтернеті.
Зараз ви читаєте новину «Обережно! Фото та відео, яких ви не робили: на Андроїді працює автокреатив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути