четвер, 22 грудня 2016 13:04

Nokia судитиметься із Apple

Nokia судитиметься із Apple

Фінський виробник вступає в судові розбірки з американським гігантом. Nokia звинуватила Apple у порушенні її авторських патентів. Про це повідомляють на сайті Nokia.

В Nokia вважають, що Apple порушила "32 патенти, які зачіпають різноманітні сфери, в тому числі технології, такі як дисплеї, інтерфейс користувача, програмне забезпечення, антени, чіпсети і кодування відео". Тобто, Apple не ліцензувала відповідним чином використання в своїх продуктах кілька запатентованих винаходів фінської компанії.

"Завдяки нашим інвестиціям в дослідження і розробки, компанія Nokia створила багато основних технологій, що використовуються в сучасних мобільних пристроях, в тому числі продуктах компанії Apple. Після багатьох років переговорів з Apple, маємо намір захищати свої права в суді", - заявляє керівник патентного відділу у Nokia Ілкка Рaхнaсто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою буде новинка від Nokia

Nokia подала на американську компанію позови у регіональні суди в Дюссельдорфі, Мангеймі і Мюнхені в Німеччині і окружний суд США Східного округу штату Техас.

Apple відмовилася прокоментувати позовну заяву Nokia до з'ясування всіх подробиць.

Європейська компанія володіє трьома портфелями інтелектуальної власності після придбання повної власності NSN в 2013 році і Alcatel-Lucent в 2016 році. Це понад 10 тис. патентів в області технологій, що використовуються в смартфонах, планшетах, комп'ютерах і схожих пристроях. За останні 20 років Nokia вклала понад 115 млрд євро в дослідження.

У 2017 році Nokia повернеться на ринок смартфонів із 2-ма новинками.
Зараз ви читаєте новину «Nokia судитиметься із Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути