середа, 24 жовтня 2018 14:08

Назвали причину кібератак в Україні

Назвали причину кібератак в Україні
Хакери можуть використовувати Україну як полігон для тестування кібер-зброї. Фото: УНН

Хакери можуть використовувати Україну як полігон для тестування кібер-зброї.

Тренуються перед застосуванням проти інших країн і всього світу, заявив старший дослідник загроз Лабораторії ESET Роберт Ліповські.

"Основна гіпотеза – група хакерів використовує Україну як тестовий майданчик. Мотивація зловмисників може бути пов'язана і з геополітичною ситуацією, в якій опинилася країна. Але дуже складно зазирнути в розум лиходіїв і зрозуміти справжні мотиви", - каже Ліповські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери атакували метро та аеропорт

За його словами, погано налагоджена безпека і недостатня кіберграмотність користувачів не є головною причиною кібератак.

"Безпека в будь-якій країні або компанії могла б бути кращою, скрізь. Є що покращувати. Складно порівнювати рівень цифрової інформаційної безпеки України з іншими країнами. Потрібно продовжувати шукати відповідь на питання: "чому Україна – ціль?". Але винні в цьому хакери, це вони обирають жертву. А не українські користувачі, уряд або компанії", - додав він.

У червні 2017 року українські банки, енергетичні компанії, державні інтернет-ресурси і локальні мережі, медіа та інші великі підприємства зазнали масованої хакерської атаки. Її розповсюдив вірус NotPetya, який блокував роботу. Вірус поширювався також в Росії, Англії, Індії та інших країнах Європи і Азії. Вже до 30 червня по всьому світу збитки від кібератаки склали 8 млрд доларів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину кібератак в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути