Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2018 18:12

Назвали найнебезпечніші смартфони

Назвали найнебезпечніші смартфони
У прошивках і додатках популярних Android-смартфонів виявили 47 вразливостей. Фото: Ferra.ru

У прошивках і додатках популярних Android-смартфонів виявили 47 вразливих місць.

Експерти з безпеки з Kryptowire стверджують, що прогалини в системі присутні як мінімум в 25 моделях пристроїв, передає The Bleeping Computer.

Найнебезпечніші помилки дають хакерам можливість відправляти СМС зі зламаного телефону, робити знімки і відео з екрану, витягувати список контактів користувача і непомітно встановлювати будь-які програми.

"На ринку існують сотні моделей мобільних телефонів і тисячі версій прошивки, тому жодні тести і оцінки, які проводяться вручну, не можуть повною мірою вирішити проблеми з виявлення вразливих місць у встановлених додатках і прошивці мобільного телефону", - каже гендиректор Kryptowire Ангелос Ставр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірус CopyCat атакує користувачів Android

Прогалини виявили у пристроях компаній Vivo, SKY, Plum, Orbic, Oppo, MXQ, Leagoo, Doogee і Coolpad. Також небезпечні вразливі місця знайшли в смартфонах більш відомих брендів: наприклад, в LG G6, Sony Xperia L1, Nokia 6 і ASUS ZenFone 3 Max.

Минулого року понад 14 млн користувачів у світі стали жертвами хакерської атаки за допомогою ММС-повідомлень. Атакували пристрої Android. Вірус проникав до програмного забезпечення мобільного пристрою і обирав будь-які контакти Android та відправляв їм зображення. Користувач, який відкрив повідомлення, автоматично завантажував додаток з розширенням apk. Водночас власник телефону тривалий час не бачить будь-яких змін у його роботі, а антивірусні програми не можуть впоратися із загрозою.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнебезпечніші смартфони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути