пʼятниця, 20 січня 2017 12:05

Навіщо заклеюють камеру на ноутбуці

Навіщо заклеюють камеру на ноутбуці
Myslo.Ru

Досвідчені хакери пишуть програми і розробляють методи крадіжок коштів, за допомогою яких навіть підлітки можуть, легко захопити веб-камеру людини, яка нічого не підозрює. Вони можуть зберігати зображення і відео, що потрапляє у приціл веб-камери.

Які бувають способи підглядання:

1 .Під час розмови по скайпу або іншому меседжеру вірус записує і передає зображення зі звуком свого господаря. Визначити, що вас прослуховують досить важко, оскільки ви самі активували камеру, а вірус тільки передає дані.

2. Відео зі звуком транслюється, коли ви не користуєтеся камерою в цей момент. Якщо загориться індикатор веб-камери, а ви нею не користуєтеся - очевидно, що за вами спостерігають.

Як захиститися від хакерів, що підглядають через веб камеру:

Завантажуйте драйвера тільки з офіційного сайту виробника інакше ви ризикуєте встановити драйвер, який може передавати вашу інформацію. Про це повідомляє Life.

Оскільки хакери підключаються до вашої камері за допомогою зараження вашого комп'ютера вірусом, у вас повинен бути встановлений надійний антивірус.

Встановіть пароль на вхід в систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот-журналіст опублікував першу статтю

Не залишайте комп'ютер без нагляду, а йдучи блокуйте його. При безпосередньому доступі до вашого комп'ютера можна встановити будь-які програми шпигуни, які будуть за вами стежити.

Щоб захистити потрібно лише не лінуватися. Достатньо зрозуміти, що вхід в приватний інтернет-простір повинен бути замкнений так само надійно як і в квартиру.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо заклеюють камеру на ноутбуці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути