пʼятниця, 17 березня 2017 18:18

NASA вирощуватиме рослини у космсосі

NASA вирощуватиме рослини у космсосі
Рослини у космосі. Фото:sundaynews.info

Нова, майже самодостатня система вирощування рослин від NASA, вирушає на міжнародну космічну станцію і допоможе вченим краще зрозуміти, як рослини ростуть у космосі.

Удосконалене середовище проживання використають для проведення наукових дослідів. Таким чином, NASA зможе підготовити екіпаж до вирощування власного продовольства в космосі, під час місій дослідження космосу, пише nasa.gov

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало відео блискавок із супутника

Камера проживання для рослин – це повністю закрита замкнена система, з більш ніж 180 датчиками, які передаватимуть інформацію в реальному часі, та поливатимуть рослини за необхідності.

Систему контролюватиме космічний центр Kennedy. Це скоротить кількість екіпажу, необхідного для вирощування рослин.

Група спеціалістів розробляє процедури для першого експерименту з використанням прототипу інженерних розробок. Деякі з компонентів цієї нової системи готуються до відправки на МКС.

Першим експериментом заводу PH-01 стануть рослини Arabidopsis. Завдяки короткому життєвому циклу, арабідопсис став одним із популярних модельних організмів у рослинній молекулярній біології і генетиці. Його геном - один із найменших рослинних геномів і прочитаний перший.

NASA повідомило про відкриття трьох екзопланет придатних для життя. Туди відправили супутник. Відстань до системи Trappist становить 40 світових років.

Зараз ви читаєте новину «NASA вирощуватиме рослини у космсосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути