Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2016 08:14

НАСА успішно випробувала прискорювач ракети для польоту на Марс

НАСА успішно випробувала прискорювач ракети для польоту на Марс

НАСА провело вогневе випробування прискорювача для ракети "Оріон", призначеної для пілотованих польотів на Марс.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Повідомляється, що другий і остаточний випробування найважливішого вузла для найпотужнішої ракети в світі пройшло на спеціальному полігоні в штаті Юта, США. В агентстві відзначають, що в другій половині 2018 року космічний корабель "Оріон" здійснить пробний безпілотний політ на Марс. Якщо він завершиться успішно, вчені запустять вже повноцінну програму пілотованих польотів до Червоної планети.

"Фінальне тестування ракетного прискорювача показало, що в розробці надважкої ракети SLS (Space Launch System) нам вдалося досягти справжнього прогресу, - цитує" Голос Америки "Вільяма Герстенмайера, заступник адміністратора NASA з питань пілотованих космічних операцій. - Коли сьогодні ми стали свідками цього тестування, а також почули звук і відчули тягове зусилля ракети вагою в 3,6 млн фунтів (1,6 млн кг), ми оцінили по достоїнству досягнутий нами прогрес в області доступних людству досліджень і нові можливості в сфері науки і технологій, пов'язаних з польотами в глибокий космос ".

Випробування прискорювача тривало близько двох хвилин, однак за цей час вчені зафіксували показання приладів по 82 аспектами роботи двигуна.

Також уточнюється, що ракета "Оріон" буде оснащена двома такими прискорювачами, а також чотирма основними двигунами. Загальна тягове зусилля системи складе 4 млн кілограмів.

За словами фахівців наса пілотовані польоти на Марс в Будуть відбуватися регулярному режимі вже в 2030-х роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли відбудеться перший політ на Марс

Нагадаємо, Марс є найближчим планетарним небесним тілом до Землі. Вчені називають цю планету найбільш імовірним кандидатом на вчинення висадки людини в найближчому майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «НАСА успішно випробувала прискорювач ракети для польоту на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути