понеділок, 07 грудня 2015 09:54

NASA показало знімки земель Плутона найкращої якості
3

Плутон
Фото: NASA
Землі Плутона
Землі Плутона

NASA отримало нові знімки Плутона, зроблені станцією New Horizons. Про це повідомляється на сайті агентства.

За словами вчених, в найближчі десятиліття людство не побачить знімків цієї карликової планети кращої якості. З отриманих фотографій NASA склало відео прольоту New Horizons над горами аль-Ідрісі.

На зображення та відео, можна побачити деталі рельєфу карликової планети. Зокрема, на них помітні "безплідні землі" Плутона: гострі крижані вершини, а також мозаїчну структуру серця карликової планети.

Знімки мають дозвіл до 77-85 метрів на піксель. Їх зроблили 14 липня 2015 року за допомогою наукових інструментів LORRI і MVIC за 15 хвилин до максимального зближення станції з Плутоном на відстані близько 17 тисяч кілометрів від нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені пояснили походження загадкового радіоімпульсу з глибин Всесвіту

Повідомляється, що якість отриманих знімків в шість разів вище, ніж зображень, використаних раніше для складання глобальної карти Плутона, і в п'ять разів краще, ніж фотографії Тритона, який є схожим на Плутон небесним тілом, знімки якого зробила в 1989 році станція Voyager 2.

Автоматична міжпланетна станція New Horizons 5 вересня 2015 року почала пікову фазу передачі даних, отриманих під час основного етапу досліджень 14 липня, коли апарат виявився на максимально близькій відстані від Плутона і його супутників. На передачу декількох гігабайт даних піде близько року.

Нині станція знаходиться на відстані понад 5 мільярдів кілометрів від Землі. Очікується, що в 2019 році вона досягне планетоїда 2014 MU69 на відстані 1,6 мільярда кілометрів від Плутона в поясі Койпера.

Космічний апарат New Horizons є найпершим спеціальним пристроєм для вивчення Плутона і його супутників.

Основне завдання New Horizons — вивчення Плутона і його супутника Харона. Наукове обладнання, встановлене на станції, призначений для збору даних про можливу наявність магнітосфери у карликової планети, склад її атмосфери, будову поверхні, а також про взаємодію з Хароном.

Нагадаємо, NASA показало надточні фото Плутона.

Зараз ви читаєте новину «NASA показало знімки земель Плутона найкращої якості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути