пʼятниця, 19 квітня 2019 07:25

NASA планує "побити" рекорд з перебування жінки в космосі

NASA планує "побити" рекорд з перебування жінки в космосі
Христина Кох Фото: NASA

Астронавт Христина Кох встановить новий рекорд за тривалістю польоту в космос для жінок.

17 квітня про свої плани у найближчі два роки з роботи астронавтів на борту МКС розповіли представники американського космічного агентства. Так у свій перший політ на станцію астронавтка Христина Кох повинна встановити новий рекорд за тривалістю життя на борту, повідомляє прес-служба NASA.

"Астронавти неймовірно добре справляються і пристосовуються до довготривалого життя в космосі. Збільшення тривалості місії Христини допоможе нам підготуватися до наступних експедицій на Місяць і Марс", – сказала науковий керівник Програми вивчення людини в NASA Дженніфер Фогарті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 цікавих фактів про перший політ у космос

Жінка відправилася на орбіту Землі у складі 59-ї експедиції в середині березня цього року. Разом з іншими членами команди вона повинна повернутися в грудні.

Проте, згідно з новими планами, затримається до Відповідно до нових планів космічного агентства, вона затримається на станції на два місяці. Таким чином, вона повернеться на Землю в лютому 2020 року разом з членами 61-ї експедиції.

На сьогодні рекорд належить американці Пеггі Вітсон - 288 днев. Також вона є астронавткою, котра здійснила найбільше виходів у відкритий космос ‎серед жінок. Перша жінка, котра двічі очолила команду Міжнародної космічної станції.‎

Зараз ви читаєте новину «NASA планує "побити" рекорд з перебування жінки в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути