понеділок, 04 березня 2019 08:48

Мобільний додаток Chrome працюватиме швидше

Мобільний додаток Chrome працюватиме швидше
Функція Chrome BFcache знаходиться в стадії розробки, і її поява в браузері очікується до 2020 року. Фото:smm.ollcdn.net

Команда розробників Chrome працює над новою технологією прискорення завантаження відвіданих раніше сторінок, під назвою BFcache (back / forward cache).

Зберігаючи стан JavaScript і DOM об'єктів в пам'яті, завантаження кешованих сторінок буде "супершвидким", - пише TechSpot.

На настільних платформах майже 10% всіх завантажуваних сторінок виконуються за допомогою кнопок "вперед" і "назад". Користувачі мобільних пристроїв в свою чергу збільшують цю статистику до 19%. Якщо ця функція буде працювати так само добре, як задумано, то навігація буде більш гнучкою і швидкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили оригінальний дизайн тримачів для телефону Pop Socket

Але у BFcache є одна дуже серйозна проблема, яку треба буде розв'язати розробникам: як боротися з ресурсоємними сценаріями. JavaScript не призначений для випадкової зупинки, коли користувач переходить на іншу сторінку, а потім відновлює роботу. Зупинка скрипта, який працює після того, як користувач залишає сайт, є великою проблемою безпеки, і його перезавантаження повністю позбавляє функцію сенсу. Так чи інакше, Google все ще розробляє спосіб безпечного "заморожування" стану цілих сторінок.

Створення поліпшених механізмів кешування допоможе збільшити час автономної роботи портативних пристроїв. Однак збільшення кешування означає більше використання оперативної пам'яті. Chrome і так часто критикують за непомірний апетит до пам'яті, як тільки відкривається невелика кількість вкладок.

Функція Chrome BFcache знаходиться в стадії розробки, і її поява в браузері очікується до 2020 року.

Facebook розблокував сторінку російського проекту RT, In the Now.Її заблокували після розкриття інформації про свою материнську компанію.

Зараз ви читаєте новину «Мобільний додаток Chrome працюватиме швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути