вівторок, 13 червня 2017 17:42

Mail.ru знає, як обійти блокування

Mail.ru знає, як обійти блокування
Mail.Ru Group зареєстровала на Кіпрі офшорну компанію Nessly Holdings Limited. Це допоможе обійти блокування. Фото: 20minut.ua

Російська компанія Mail.Ru продовжить працювати в Україні.

Mail.Ru Group зареєстровала на Кіпрі офшорну компанію Nessly Holdings Limited. Це допоможе обійти блокування. Про це повідомляє 24 канал.

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm провела розслідування. Стало відомо, що Mail.Ru створила сайт "Пошукач". 24 травня компанія зареєструвала домен poshukach.com. Він посідає 492 місце відвідуваності в Україні.

Зареєстрував домен російський реєстратор RU-CENTER. Вихідний код головної сторінки сайту містить посилання на браузер FreeU. Одним із розробників цього сервісу є Mail.Ru Group.

Nessly Holdings Ltd очолює Олена Азаренко. Вона раніше керувала пов'язаними з Mail.Ru Group компаніями. Це - Mail.Ru Equity Limited, VK.COM Holdings Limited, MRGroup Invetsments Limited, Odnoklassniki Holdings Limited, MGL Mail.Ru Internet Assets Limited.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мене пошта на "Яндекс", але я пошту зміню" - 8 думок про заборону соціальних мереж

Спільнота InformNapalm встановила, що Олени Азаренко представляє Mail.Ru Group на Кіпрі. Відтак саме через цю компанію Mail.Ru хоче обійти закон про заборону користування російськими інтернет-ресурсами.

Українські провайдери домени poshukach.com та відповідну IP-адресу не блокують.

Президент Петро Поро­шенко ввів у дію санкції проти Росії. Указ набув чинності 17 травня. Вони передбачають блокування в інтернеті російських соц­мереж "ВКонтакте", "Одноклассники", сайтів "Яндекс", "Мейл.ру".

Зараз ви читаєте новину «Mail.ru знає, як обійти блокування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути