Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2018 12:15

Компанія з українським корінням працюватиме з NASA

Компанія з українським корінням працюватиме з NASA
Компанія з українським корінням змагатиметься за контракт від NASA. Фото: NASA

Компанія з українським корінням змагатиметься за контракт від NASA.

Компанія Firefly Aerospace розташована в Цедар Парку, американського штату Техас. Контракт на $ 2,6 млрд і передбачає створення технологій для досягнення Місяця, передає tehnot.com.

Компанією володіє український бізнесмен Максим Поляков, і у неї є офіс в Україні. ВR&D-центрі в Дніпрі. Там працює близько 120 чоловік. Вони займаються дослідженнями і вивченням експериментальних розробок. Головний офіс в Техас. Є представництва у Вашингтоні і Токіо.

Firefly виробляє ракетоносії і пропонує "космічні сервіси". Ракетоносії Firefly можуть працювати на загальній інфраструктурі для запуску і здатні вивести до 4 метричних тонн вантажу.

Головна мета програми від NASA - створення сервісів доставки людей і вантажів між Землею і Місяцем. Firefly Aerospace вже уклала з космічним агентством кілька контрактів на 10 років, що набудуть чинності 2 січня 2019 року. Відтоді компанія конкуруватиме на першу комерційну місію з доставки вантажу на Місяць.

З космодрому NASA запустили ракету-носій "Антарес". Над розробкою апарату працювала міжнародна команда вчених. Були серед них й українці. Ракета має доставити вантажний модуль "Сігнус" до Міжнародної космічної станції.

Зараз ви читаєте новину «Компанія з українським корінням працюватиме з NASA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути