четвер, 27 липня 2017 07:21

Інженери навчили штучний інтелект передбачати майбутнє

Інженери навчили штучний інтелект передбачати майбутнє
Штучний інтелект навчився передбачати майбутнє. Фото: Кореспондент

Інженери DeepMind - лондонського підрозділу Google, що займається розробками в області штучного інтелекту, навчили комп'ютерні алгоритми "планувати вперед на основі уяви".

ШІ-агенти I2As користуються внутрішнім "перетворювачем уяви", щоб краще передбачити, як їм краще діяти в тій чи іншій ситуації, - повідомляє Internetua.

Перетворювач дозволяє нейромережі уявити "в голові" різні сценарії розвитку ситуації і вибрати найбільш сприятливий. Предикативні можливості ШІ були протестовані, зокрема, на логічній грі-головоломці Sokoban, в якій гравцеві потрібно розставити по місцях ящики всередині лабіринту. Якщо відбувається помилка, і предмет виявляється в невірній позиції, зрушити його вже неможливо, а гра закінчується.

Вчені DeepMind запрограмували Sokoban так, щоб новий рівень кожного разу генерувався заново, і доручили ШІ-агенту "з уявою" вирішити головоломку.
Перед кожним ходом алгоритми "в голові" продумували, в який бік краще штовхнути ящик, щоб виграти. В результаті I2As з внутрішнім плануванням справлялися із завданням швидше і за меншу кількість ходів, ніж ШІ-агенти без такого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна світлих розумів: Цукерберг засудив слова Маска про штучний інтелект

Штучний інтелект (ШІ; англ. Artificial intelligence, AI) - властивість інтелектуальних систем виконувати творчі функції, які традиційно вважаються прерогативою людини.

Зараз ви читаєте новину «Інженери навчили штучний інтелект передбачати майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути