вівторок, 22 жовтня 2019 17:55

Ілон Маск твітить за допомогою супутникового інтернету SpaceX Starlink

Ілон Маск твітить за допомогою супутникового інтернету SpaceX Starlink
Ілон Маск відправив перший твіт за допомогою супутникового інтернету. Фото: techcrunch.com

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск використав підключення до інтернету, забезпечене сузір'ям широкосмугових супутників своєї компанії Starlink ранком вівторка, 22 жовтня.

Маск використовував мережу супутників Starlink, які вже перебувають на орбіті, щоб надіслати простий твіт. У ньому він заявив, що зробив саме це.

Starlink - це SpaceX амбітний проект із запуску та експлуатації власної мережі широкосмугових супутників, яка надаватиме широкосмуговий зв'язок на глобальному рівні, в тому числі до районів, які раніше не мали надійного доступу до високошвидкісного інтернет-зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як компанія Ілона Маска "рятувала" людей у космічному кораблі

Цього місяця SpaceX заявила про намір вивести на орбіту ще 30 тисяч супутників Starlink, окрім запланованих раніше 12 тисяч. Компанія здійснює підготовку, необхідну для задоволення дуже високого попиту. Її фахівці підраховують динаміку зростання мережі малих супутників, щоб надійно обслуговувати нових та потенційних користувачів супутникового інтернету.

У травні 2019 року SpaceX відправила свої перші 60 оперативних супутників після минулорічного запуску пари прототипів. Супутники працюватимуть у тандемі з наземними станціями, які приймають і перетворюють сигнал. Ці станції за розміром будуть приблизно схожі на коробки для піци. Такі були побажання Маска.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск твітить за допомогою супутникового інтернету SpaceX Starlink». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути