понеділок, 15 жовтня 2018 12:33

Гаджетам загрожує новий вірус

З'явився новий небезпечний вірус для гаджетів на операційній системі Android. Він використовує значок, схожий на Google Apps. Ярлик маскується під назвою "Google Play Marketplace".

Експерти з кібербезпеки назвали новий троян "GPlayed". Вірус має багато вбудованих можливостей, повідомляють у блозі компанії Cisco.

Автор: Cisco
  Шкідлива програма знаходиться в лівій частині екрану
Шкідлива програма знаходиться в лівій частині екрану

"Наш аналіз показує, що цей троянець знаходиться на стадії тестування, але, враховуючи його потенціал, кожен мобільний користувач повинен знати GPlayed. Розробники мобільних пристроїв нещодавно почали уникати традиційних магазинів додатків і замість цього хочуть доставляти своє програмне забезпечення безпосередньо своїми силами. Але GPlayed - приклад того, де це може нашкодити, особливо якщо мобільний користувач не знає, як відрізнити підроблений додаток від реального", - заявили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові смартфони і не тільки - що показав Google на презентації

Вірус дозволяє віддалено керувати пристроєм – блокувати його, дзвонити, надсилати повідомлення, користуватись пам'яттю пристрою, зокрема, викрадати платіжні дані.

AnTuTu опублікувала рейтинг потужності смартфонів вересня. Вперше у звіт потрапили новинки американської компанії Apple - iPhone XS і XS Max.

Зараз ви читаєте новину «Гаджетам загрожує новий вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути