вівторок, 09 жовтня 2018 23:02

Нові смартфони і не тільки - що показав Google на презентації

Сьогодні Google презентувала нову техніку у Нью-Йорку. Показали нові смартфони, планшет та розумну колонку.

Gazeta.ua зібрала характеристики презентованої техніки від Google.

Google Pixel 3 и 3 XL

Серед головних відмінностей нових смартфонів - наявність широкого "підборіддя" і "чубчика" в Pixel 3 XL. Базова версія отримала широкі рамки знизу і зверху. У вирізі знаходяться камери, одна з яких з ширококутним об'єктивом.

Стандартний Google Pixel 3 оснащений 5.5-дюймовим дисплеєм Full HD +. Pixel 3 XL отримав більш витягнутий 6.3-дюймовий екран з великим вирізом зверху.

Обидва смартфони працюватимуть на процесорі Qualcomm Snapdragon 845, а за графіку відповідатиме графічний адаптер Adreno 630. Google Pixel 3 і Pixel 3 XL отримали 6 ГБ оперативної пам'яті і акумулятори на 2 915 мА*год і 3 340 мА*год відповідно. Підтримуватимуть бездротову зарядку до 10 ватт.

Накопичувач на 64 ГБ або 128 ГБ, карток пам'яті немає. За безпеку персональних даних відповідає спеціальний чіп Titan M. Операційна система - Android 9 Pie.

У Pixel 3 з'явилась функція Top Shot, яка сама вибирає найкращий знімок із серії кадрів за допомогою штучного інтелекту і Super Res Zoom, яка використовує кілька кадрів і ШІ, щоб зображення можна було збільшувати без втрати якості. Знімки в поганому освітленні будуть поліпшуватися автоматично завдяки машинному навчанню.

  Google Pixel 3 і 3 XL. Фото: kanobu.ru
Google Pixel 3 і 3 XL. Фото: kanobu.ru

У Pixel 3 і Pixel 3 XL немає 3.5-мм роз'єму для навушника, але в коробці з телефоном йдуть навушники з роз'ємом USB-C. З їх допомогою можна викликати голосовий помічник Google Assistant.

Задня панель нових смартфонів скляна, з нагадує метал матовою текстурою в нижній частині. Корпус захищений від пилу і води за стандартом IP68. Доступний у трьох кольорах: "просто чорний", "чисто білий" і "не рожевий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google презентує нові пристрої - онлайн трансляція

Pixel 3 буде доступний в трьох кольорах від $ 799 (понад 22 тис. грн) за 64 гігабайти вбудованої пам'яті, а 3 XL - від $ 899 ( понад 25тис. грн).

Попередні замовлення на смартфони почнуться відразу після презентації. Першим покупцям запропонують півроку безкоштовної підписки YouTube Premium.

Pixel Slate

Планшет обладнали процесором Intel восьмого покоління, 16 Гб оперативної пам'яті і 256 Гб вбудованої.

В чохлі для нього є клавіатура з підсвічуванням, тихими клавішами і підставка для екрана. Pixel Slate отримав два динаміка, а також дві камери на 8 Мп - фронтальну і основну. Сканер відбитка пальця для розблокування пристрою розташований в кнопці включення планшета.

При відключенні від дока він автоматично перемикається з настільного режиму на планшетний інтерфейс.

Товщина металевого корпусу планшета становить усього 7 мм. Акумулятор ємністю 48 Вт/год забезпечує до 12 годин роботи. Він підтримує швидку зарядку через порт USB Type-C.

  Google Slate - планшет з клавіатурою на Chrome OS. Фото: kanobu.ru
Google Slate - планшет з клавіатурою на Chrome OS. Фото: kanobu.ru

Pixel Slate стане доступний в 2018 році. Коштуватиме від $ 599 (понад 16 тис. грн) за версію з процесором Intel Celeron. У максимальній комплектації пристрій обійдеться в $ 1599 (понад 44 тис. грн). Клавіатура продається окремо за $ 199 (понад 5 тис. грн).

Home Hub

Це розумна колонка, оснащена дисплеєм. Управління здебільшого будується на Google Assistant. Під Home Hub Google переробила інтерфейс своїх основних сервісів на зразок пошуку, карт, YouTube, Photos і інших. Ними можна керувати голосом, а на дисплей виводиться тільки основна інформація. Діагональ дисплея - 7 дюймів (дозвіл не розкрили), динамік - один, але потужний, два мікрофони.

  Google Home Hub - домашня станція з дисплеєм. Фото: kanobu.ru
Google Home Hub - домашня станція з дисплеєм. Фото: kanobu.ru

У Home Hub є функція для перегляду рецептів.

Стане доступним з 22 жовтня в чотирьох кольорах: зеленому, рожевому, темному сірому і білому. Пристрій коштуватиме $ 149 (понад 4 тис. грн). Спочатку продаватимуть лише в США, Великобританії та Канаді.

Інкубатор технологій Jigsaw або Google Ideas випустив новий додаток Intra. Він дозволить заходити на сайти, які заблоковані в певній країні.

Зараз ви читаєте новину «Нові смартфони і не тільки - що показав Google на презентації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути