вівторок, 29 листопада 2016 19:56

Гаджет створений українцем зібрав 1 млн. доларів за тиждень

Гаджет створений українцем зібрав 1 млн. доларів за тиждень

22-річний українець Костянтин Каратчевцев створив планшет з потужністю ноутбука. За один тиждень цей стартап зібрав близько одного мільйона долларів.

Хлопець виїхав з України до Фінляндії у 17 років для отримання вищої освіти у сфери ІТ. Там під його керівництвом команда молодих хлопців створила проект під назвою Eve-Tech. Його суть у створенні гібридного пристрою, що поєднує у собі потужність ноутбука та компактність планшету, - повідомляє сайт Ain.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили робота, якого можна вбити голкою

Розробка має тачскрін, потужну батарею, USB-порти та безпровідну клавіатуру. До її створення були залучені компанії-гіганти Intel і Microsoft.

Свої побажання щодо характеристик та дизайну нового приладу висловили 1000 осіб. Коштує такий гаджет від 399 доларів США.

Раніше науковці з Івано-Франківська представили інноваційне крісло для інвалідів. Керувати ним фізично обмежена людина може з пульту. Крісло повертається до 180° і має підсувний туалет. Пробну версію такого інвалідного крісла створив підприємець із села Криворiвня Василь Петрійчук для своєї хворої тещі. Потім інженери Iвано-Франкiвського державного центру науки, iнновацiй та iнформатизацiї удосконалили винахід - розробили до крісла пульт.

Зараз ви читаєте новину «Гаджет створений українцем зібрав 1 млн. доларів за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути