середа, 04 жовтня 2017 04:20

Facebook тестує функцію авторизації по обличчю власника акаунта

Facebook тестує функцію авторизації по обличчю власника акаунта
У Фейсбук можна буде заходити за допомогою Face ID. Фото: Telegraph

У Facebook може з'явитися своя версія Face ID – авторизація користувача для доступу до його облікового запису через ідентифікацію обличчя. Правда, поки що ця функція розглядається не як один з основних способів авторизації, а як допоміжна опція при відновленні доступу до акаунту.

Це може бути корисним, якщо користувач не може задіяти двофакторну авторизацію або втратив доступ до поштового акаунту, який прив'язаний до облікового запису Facebook. Представники компанії підтвердили розробку такої опції в коментарі TechCrunch, повідомляє Finance.ua.

"Ми тестуємо нову функцію для тих користувачів, які хочуть швидко і просто авторизуватися під час відновлення доступу до акаунту. Ця функція буде доступна тільки на тих пристроях, з яких ви вже логінилися в мережу. Це – ще один крок, поряд з двофакторною авторизацією по SMS, який ми робимо для того, щоб власники акаунтів могли підтвердити свою особу", – повідомили в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Фейсбук – винахід для знищення демократії

За багато років Facebook випробував безліч способів відновлення доступу до акаунту для користувачів. У якихось випадках користувача просять ідентифікувати фото друзів, щоб довести що він – той, за кого себе видає. Або ж – вказати декількох довірених друзів, вони отримають код, який потім можна у них попросити для авторизації.

Зараз ви читаєте новину «Facebook тестує функцію авторизації по обличчю власника акаунта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути