четвер, 20 грудня 2018 10:17

Facebook потрапив у новий скандал

Facebook потрапив у новий скандал
Мережа визнала, що компоненти програми для сервісу залишилися, потенційно дозволяючи розробникам мати доступ до особистої інформації користувачів. Фото: з відкритих джерел

Компанія Facebook визнала, що надавала великим технологічним компаніям доступ до особистих даних користувачів, у тому числі - до листування. Соцмережа вибрала незвичайну лінію захисту: її представники запевняють, що "читання текстових повідомлень не було пріоритетом", пише Gizmodo.

"Хоча гігант соціальних мереж звинувачується у розкритті особистих повідомлень людей партнерам без їхнього відома, це не відповідає дійсності", - написав Іме Арчібонг, віце-президент Facebook із питань співробітництва.

Він зазначив, що адміністрація Facebook працювала з 4 партнерами над інтеграцією можливостей передачі повідомлень в їх продукти. За його словами, це дозволяло користувачам обмінюватися повідомленнями з інших додатків з особами зі списку друзів у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унаслідок масштабної атаки к соцмережі Facebook зламано близько 50 млн акаунтів

Як підкреслив Арчібонг, це було можливо тільки якщо користувачі заходили до зазначених додатків, використовуючи свої акаунти у Facebook. Він пояснив, що, зокрема, таким чином люди могли відправляти повідомлення друзям про те, що вони слухають у Spotify або дивляться у Netflix, розкривати свої папки у Dropbox або отримувати чеки про переведення коштів через додаток Royal Bank of Canada. Зазначив, що зазначені практики "здійснювали в експериментальному режимі та їх припинили вже майже 3 роки тому".

Мережа визнала, що компоненти програми для сервісу залишилися, потенційно дозволяючи розробникам мати доступ до особистої інформації користувачів. Facebook займає лінію захисту, що перегляд особистих повідомлень користувачів не був пріоритетом для компаній.

"Жодна третя сторона не читала ваші особисті повідомлення і не писала повідомлення вашим друзям без вашого дозволу. Багато ЗМІ говорять про те, що ми відправляли ваші особисті повідомлення партнерам, а це неправильно", - сказав Арчібонг.

Проте, очевидно, що партнери Facebook отримували доступ до інформації користувачів, а соціальна мережа - нових учасників, а також підвищувала залученість користувачів, що призводило до отримання доходів із реклами.

Хакери запустили новий вірус, який атакує користувачів Європи і краде банківські дані. Прихований банківський троян DanaBot вперше був зафіксований раніше цьогоріч в Австралії та Польщі, а тепер поширюється і в інших країнах - Італії, Німеччині, Австрії та за станом на вересень 2018-го в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Facebook потрапив у новий скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути